Velobet

Tyskland møter England i EM-finalen i 2022. To mål fra lagkaptein Alexandra Popp reddet den tyske semifinaleseieren mot Frankrike. Kampen endte 2-1. 

Det blir EM-finale på Wembley for England. De vant semifinalen i EM mot Sverige. Beth Mead, Lucy Bronze, Fran Kirby og Alessia Russo ble engelske målscorere. Kampen endte 4-0 til vertsnasjonen.

England – Sverige 4-0
Tirsdag kveld ble den første semifinalen i EM 2022 spilt og England tok imot Sverige på en fullsatt Bramall Lane i Sheffield. Mye av praten handlet om at England hadde mye ballbesittelse, mens Sverige blant annet ville satse mye på den vellykkede kontringen fra OL i Tokyo i fjor.

England hadde noen angrep og utnyttet sitt fine tempo i pasningsspillet, men uten noen reell fare de første 20 minuttene. Kampen stilnet litt etter en ganske bølgende omgang den første halvtimen. Men det kom en engelsk ledelse. Etter et hardt innlegg mottok skudd-dronningen Beth Mead ballen og dundret inn 1-0 for hjemmelaget etter 34 minutter. Meads sjette mål i EM. Etter Englands mål så Sverige noe tatt ut, etter øyeblikkets alvor, samtidig som England ble løftet av målet og publikum.

Sverige hadde en marerittstart på andre omgang. Etter bare to minutter sto Lucy Bronze helt alene på en corner og kunne heade inn 2-0 for England. Bronses heading gikk gjennom flere svensker, inkludert keeper Hedvig Lindahl, mot lengste stolpe.

Sverige hadde problemer med å skape sjanser mot England, selv om de forsøkte offensivt.

Alessia Russo ble byttet ut i andre omgang for England og sørget for 3-0 på fin måte. Etter først å ha skutt midt på Hedvig Lindahl i kom Russo litt ut av vinkelen. Men Manchester United-spissen ignorerte det og satte ballen mellom Jonna Andersson og Hedvig Lindahls beina.

4-0 til England kom med et kvarter igjen av kampen hvor Fran Kirby skjøt en ball over Hedvig Lindahl som den svenske keeperen ikke helt klarte å fange.

Sverige får nå tredjeplass som tapere i semifinalen. Det spilles ingen bronsekamp i EM. England skal spille EM-finale på Wembley søndag mot Tyskland.

Tyskland – Frankrike 2-1
Onsdag kveld ble Englands siste motstander klar da Frankrike og Tyskland spilte den andre EM-semifinaler. Begge lag har selvsagt imponert på veien hit og det var stor spenning i luften før kampen.

Første omgang var jevn og det ble skapt noen sjanser, men uten noen tidlige mål. Tyskland var det ledende laget på banen og vant de fleste duellene. Det tok helt til kampens 40. minutt før ledelsesmålet kom, og det kom fra Tyskland. På et flott innlegg var lagkaptein Alexandra Popp først i straffeområdet og dunket inn 1-0. Et klassemål fra Tyskland og Popp, som så mange ganger før.

Det som så ut til å bli skikkelig kalddusj for Frankrike rett før pause. Men kantspilleren Kadidiatou Diani svingte inn fra venstre og traff stolpen. Tysklands keeper Merle Frohms kastet seg i samme retning som ballen og returen gikk i ryggen og ballen gikk i mål. Uheldig for Frohms, som har holdt nullen i samtlige kamper under EM til nå. Målet var imidlertid svært viktig for Frankrike, som dermed scoret en utligning i det 45. minutt. 

Tyskland startet andre omgang bra, med høyt tempo. Det var imidlertid Frankrike som skapte de to første farlige mulighetene etter et drøyt kvarter, men uten hell. Les bleus tok også litt over etter sjansene, og kom mer og mer inn i omgangen.

Men med et kvarter igjen av ordinær kamptid var Tysklands evighetsmaskin og lagkaptein Alexandra Popp i gang igjen. Etter nok et fint innlegg kom spissen i full fart, hoppet og nikket inn 2-1 til Tyskland. Et fantastisk mål fra Tyskland, nok en gang.

Frankrike presset på for en utligning, og var ikke langt unna ved et par anledninger. Men Tyskland hadde den heteste sjansen, i kampens siste ordinære minutt hvor Linda Dallmann skjøt utenfor etter en fransk defensiv forstyrrelse. Frankrike fikk fem minutter tilleggstid for å finne utligningen.

Tyskland klarte imidlertid å dra ut tiden, forsvarte høyresiden og ikke minst vinne kampen. Etter 95 minutter spilt i Milton Keynes gikk Tyskland seirende ut med 2-1. Tyskland skal dermed spille EM-finale. Søndag 31. juli venter England på Wembley i kampen hvor Europas beste kvinnelandslag skal kåres i 2022.

EM-finalen 2022 sendes på NRK1 0g på radio NRK Sport. Kampen starter kl 18.00.


Brighton - Chelsea