Kamper og Spilleplan

Home/Kamper og Spilleplan
Kamper og Spilleplan2022-06-29T15:10:41+02:00

Her presenterer vi spilleplanen for alle kampene som skal spilles i kvinnenes fotball-EM 2022. Totalt vil turneringen tilby 31 spennende kamper mellom Europas beste fotballnasjoner i perioden 6. juli. til 31. juli. De 16 lagene som deltar i UEFA Women’s Euro 2022 spiller garantert minst tre kamper hver i gruppespillet, der spiller lagene en kamp mot hverandre. På gruppe-siden vår kan du se stillingen mellom landene.

De to beste lagene fra hver gruppe går deretter videre til EM-sluttspillet. Søndag 31. juli avgjøres den store finalen på Wembley Arena i London. I spilleplanen vår viser vi alle kampene under turneringen, spilledatoer, hvem som spiller mot hvem og hvor kampene spilles. Regjerende europamestere er Nederland.

Komplett spillplan Fotball EM 2022

Spillplan Slutspillet Fotball EM 2022

Dato og tid
Match Vertsby
20 juli 2022 21:00 Kvartfinale 1 Brighton & Hove
21 juli 2022 21:00 Kvartfinale 2 London
22 juli 2022 21:00 Kvartfinale 3 Wigan & Leigh
23 juli 2022 21:00 Kvartfinale 4 Rotherham
26 juli 2022 21:00 Semifinale 1 Sheffielid
27 juli 2022 21:00 Semifinale 2 Milton Keynes
31 juli 2022 18:00 Finale London

Siste nyheter fra fotball-EM 2022

UEFA Nations League-trekning

Av |25 januar, 2023|

Tidligere i dag ble det trukket ut hvem som skal spille mot hverandre i semifinalene i Nations League. Også oppsettet for resterende kamper er satt [...]

Dette skjer i (Europas) fotball i 2023

Av |18 januar, 2023|

EURO 2024 menn kvalifisering starter (og nesten fullføres) Den europeiske kvalifiseringene for UEFA EURO 2024 går fra mars til november 2023, med sluttspillet for de [...]

U17 & U19 EM i 2023, kvinner og menn

Av |26 desember, 2022|

De norske kvinner og menn på U-17 og U-19-lagene er alle enda med i kvalifiseringen til europamesterskapene i år. Det første mesterskapet spilles allerede i [...]

G18 kvalifisering EM

Av |25 november, 2022|

G18 gutter, i UEFA kalt U19, kom på andre plass i gruppe 10 bak Serbia. De er med det klare for eliterunden som spilles [...]

Last inn flere nyheter

Alle tider i vår tidsplan for fotball EM er oppgitt i norsk tid. Vær oppmerksom på at tider og kanaler i sendeplanen kan endres kort tid før kampstart, og at Fotball-em.com ikke er ansvarlig for dette.

Den 13. utgaven av damenes fotball-EM spilles i England sommeren 2022. Opprinnelig skulle turneringen ha blitt arrangert allerede i 2021, men på grunn av covid 19-pandemien måtte mesterskapet utsettes. Kampene er fordelt på ti arenaer i åtte forskjellige byer rundt om i landet, hvor den store finalen spilles på Wembley Stadium i London. De andre byene som har hatt æren av å holde kamper med hovedstaden er Brighton & Hove, Leigh, Manchester, Milton Keynes, Rotherham, Sheffield og Southampton. England avholdt EM herreturneringen i fjor, og dette blir dermed første gang to direkte påfølgende fotball-EM-sluttspill spilles på samme arena.

Fremtidig Europamesterskap i fotball

Neste gang EM i fotball for kvinner arrangeres er i 2025, og det er ennå ikke avklart hvor denne turneringen skal holdes. Det som derimot er interessant fra et nordisk perspektiv er at Norge sammen med de andre nordiske landene har lagt fram et forslag om å holde mesterskapet sammen.

Sist vi så et EM på hjemmebane var i 1987 og det har siden den gang vært en markant økning i interessen for turneringen i Europa, som både ville vært for en skikkelig fotballfest på hjemmebane. Først i desember 2022 vil en endelig avgjørelse om vertsnasjon bli tatt.

📅 Kamper i fotball-EM 2022

Spilleplan er alltid spennende fordi vi kan vedde, ha favorittlag, favorittspillere, og kanskje noen hemmelige tanker om en vinner. Fotball EM-programmet er spennende fordi det har noe for alle. Samtidig er det alltid overraskelser som dukker opp i turneringens løp. Det er sjeldent alt går strake veien, og store overraskelser kommer alltid. Enten det er vakre driblinger, mål, eller dommere som ønsker fokus, så er det sjeldent langt mellom de uforglemmelige høydepunktene.

6. juli er avsparket for den aller første kampen i fotball-europamesterskapet. Der vil det være England som tar del i åpningskampen mot Østerrike. Kampene i gruppespillet varer til 18. juli, og da vet vi hvilke 8 lag som går videre til sluttspillet. Denne delen av turneringen løper så til 31. juli når den siste kampen om gullet skal spilles.

📆Tidsplan for EM-gruppespillet

Gruppespillet i EM-2022 starter 6. juli med aller første kamp i gruppe A, som er Norges gruppe. Norges første kamp er den 7.juli. Gruppe B starter den 8. juli med to gruppespill-kamper, mens Gruppe C starter sin turnering 9. juli og Gruppe D dager deretter.

Etter de innledende gruppespill-rundene spilles det ytterligere to gruppespillkamper hver dag frem til 18. juli, hvor det alltid er to kamper som skal følges. Under første og andre runde spilles det ingen kamper samtidig, noe som gjør det lettere å følge med på alt som skjer under turneringen. I siste runde øker spenningen og da spilles kampene innenfor hver gruppe samtidig, alt for at ingen lag skal kunne spille på en bestemt måte for å kunne få et ønsket resultat på tabellen. Kamptidene som gjelder gjennom hele gruppespillet er 18:00 og 21:00 norsk tid.

🏅 Tidsplan for EM-sluttspillet

Mange foretrekker at gruppespillet og de mange kampene følger etter hverandre, men det er i sluttspillet alt skal avgjøres. Sluttspillet i EM 2022 starter 20. juli med den aller første kvartfinalen. Deretter følger de andre kampene på datoene 21., 22. og 23. juli. De fire viktige kampene, hvor antall lag halveres, spilles hver dag. Dette gir hver kamp fullt fokus for den dagen. Avspark i alle kvartfinaler er 21:00 norsk tid. Byene som får æren av å holde disse møtene er Brighton & Hove, London, Leigh og Rotherham.

Semifinalene spilles senere 26. juli i Sheffield og 27. juli i Milton Keynes. Akkurat som kvartfinalen er avspark klokken 21:00 for semifinalen. Etter det vet vi hvilke to lag som har sikret seg medalje i sommerens EM, og dermed møtes i den store finalen på Wembley Stadium, som spilles 31. juli. Denne kampen begynner på sin side klokken 18.00 norsk tid og blir dermed en perfekt søndagsunderholdning for hele familien.

⚽ Lag og grupper i fotball-EM 2022

Totalt skal 16 lag skal delta i mesterskapet. Disse skal blitt trukket inn i 4 grupper på fire lag, hvor alle møter alle under gruppespillet. De to beste lagene fra hver gruppe går deretter til sluttspill.

Hver gruppe skal spille gruppespillet sitt i to av vertsbyene, der nasjonene som deltar i arrangering av turneringen har fordelen av å kunne spille sine kamper hjemme. Nedenfor kan du se hvilke lag som spiller i de forskjellige gruppene, samt hvilke byer kampene deres finner sted i.

Lagene som spiller i gruppe A er:

 • 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England
 • 🇦🇹 Østerrike
 • 🇳🇴 Norge
 • Nord-Irland

Gruppe A skal spille sine kamper på St Mary’s Stadium i Southampton og Brighton Community Stadium i Brighton and Hove. Åpningskampen derimot skal spilles på Manchester City Academy i Manchester. Brighton and Hove skal også vært vert for en kvartfinale.

Lagene som spilles i gruppe B er:

 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇪🇸 Spania
 • 🇫🇮 Finland

Gruppe B skal spille sine kamper på Stadium MK i Milton Keynes og Brentford Community Stadium  i Brentford. En kvartfinale skal også spilles i Brentford.

Lagene som spilles i gruppe C er:

 • 🇳🇱 Nederland
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇵🇹 Portugal
 • 🇨🇭 Sveits

Gruppe C skal spille sine kamper på Bramall Lane i Sheffield og Leigh Sports Village i Leigh. En kvartfinale skal også spilles i Leigh.

Lagene som spilles i gruppe D er:

 • 🇫🇷 Frankrike
 • 🇮🇹 Italia
 • 🇧🇪 Belgia
 • 🇮🇸 Island

Gruppe D skal spille sine kamper på New York Stadium i Rotherham og Manchester City Academy Stadium i Manchester. En kvartfinale skal også spilles i Rotherham.

Veien til fotball-EM 2022 – Slik kvalifiserte lagene seg

Kvalifiseringen til EM besto av ni kvalifiseringsgrupper i Europa. De beste lagene i hver gruppe gikk rett til EM, inkludert Norge. Også de tre beste gruppetoerne kvalifiserte seg direkte til EM. De seks andre gruppetoerne måtte på sin side spille sluttspill om de tre siste plassene i mesterskapet. Nedenfor lister vi opp hvordan alle lagene kom til mesterskapet.

Gruppe A:
England (vertsnasjon)
Østerrike (vidare som en av tre beste gruppetoer)
Norge (vinner av kval.gruppe C)
Nord-Irland (videre via playoff)

Gruppe B:
Tyskland (vinner av kval.gruppe I)
Spania (vinner av kval.gruppe D)
Danmark (vinner av kval.gruppe B)
Finland (vinner av kval.gruppe E)

Gruppe C:
Nederland (vinner av kval.gruppe A)
Sverige (vinnare av kval.gruppe F)
Sveits (videre via playoff)
Portugal (erstatter diskvalifisert Russland)

Gruppe D:
Frankrike (vinner av kval.gruppe G)
Italia (vidare som en av tre beste gruppetoer)
Belgia (vinner av kval.gruppe H)
Island (vidare som en av tre beste gruppetoer)

🇳🇴 Norges kamper i fotball-EM 2022

Norges kvinnelandslag skal spille minst tre kamper under EM i England. 28. oktober ble gruppene trukket og Norge møter vertsnasjonen England, Østerrike og Nord-Irland. Åpningskampen til Norge spilles mot Nord-Irland som antas å være det svakeste laget i gruppen.

Norges kamper:

 • 7. juli kl 20 Norge – Nord-Irland (St.Mary’s Stadium, Southampton)
 • 11 juli kl 20 England – Norge (Falmer Stadium, Brighton & Hove)
 • 15 juli kl 20 Østerrike – Norge (Falmer Stadium, Brighton & Hove)

Hvilke lag kan Norge møte i VM-finalen?

Norge havnet i gruppe A i EM og har da sluttspilltreet klart foran seg. Vinner Norge sin gruppe, møter de toeren fra gruppe B og blir da værende på Falmer Stadium i Brighten & Hove, hvor de spiller sin siste gruppekamp. Kommer Norge på andreplass i gruppe A, havner du i stedet på andre siden av sluttspilltreet og får møte vinneren av gruppe B i Brentford. Norge kan også havne på tredje eller fjerde plass i gruppe A, da når en ikke sluttspillet.

Potensielle motstand i en kvartsfinal:
Tyskland
Danmark
Spania
Finland

Slik ser sluttspill-treet ut:

Kvartfinale 1: Vinneren Gruppe A – Toer Gruppe B
Kvartfinale 2: Vinneren Gruppe B – Toer Gruppe A
Kvartfinale 3: Vinneren Gruppe C – Toer Gruppe D
Kvartfinale 4: Vinneren Gruppe D – Toer Gruppe C

Semifinale 1: Vinneren Kvartfinale 1 – Vinneren Kvartfinale 3
Semifinale 2: Vinneren Kvartfinale 2 – Vinneren Kvartfinale 4

Ler mer om sluttspillet i EM-2022 unden fanen sluttspill.

⭐ Norges tropp til EM 2022

Keepere

Guro Pettersen, Vålerenga Fotball
Sunniva Skoglund, Stabæk Fotball
Aurora Mikalsen, SK Brann Kvinner

Forsvarere

Tuva Hansen, SK Brann Kvinner
Maren Mjelde, Chelsea FC
Anja Sønstevold, FC Inter Milan
Anna Jøsendal, Rosenborg BK Kvinner
Julie Blakstad, Manchester City
Maria Thorisdottir, Manchester United FC
Synne Skinnes Hansen, Rosenborg BK Kvinner
Guro Bergsvand, SK Brann Kvinner

Midtbane

Vilde Bøe Risa, Manchester United Women FC
Amalie Eikeland , Reading Women FC
Ingrid Syrstad Engen, FC Barcelona
Frida Maanum, Arsenal Women FC
Lisa Naalsund, SK Brann Kvinner
Karina Sævik, Valdsnes Allianseidrettslag Toppfotball
Guro Reiten, Chelsea FC Women
Elisabeth Terland, SK Brann Kvinner

Angripere

Sophie Roman Haug, Roma SPA
Celin Bizet Ildhusøy, Paris St Germain FC
Caroline Graham Hansen, FC Barcelona
Ada Stolsmo Hegerberg, Lyon

📺 Se fotball-EM på TV

EM sendes både på NRK og TV2. Akkurat som ved andre store mesterskap har de begge et godt samarbeid hvor de skal dele EM-kampene mellom hverandre. NRK har strømmetjenesten NRK TV tilgjengelig, mens TV2 har TV2 Play i tillegg til sine lineære tv-kanaler hvor de også vil vise kampene direkte.

📣 Diskuter fotball-EM

I vårt kommentarfelt nedenfor deler mange fotballfans sine tanker om turneringen. Ikke nøl med å delta i diskusjonene. Vi setter pris på at du holder en god tone og hjelper deg gjerne med å svare på spørsmål fra våre medlemmer.

📆 Når spilles fotball-EM 2022?

EM for kvinner starter onsdag 6. juli 2022 og varer deretter til søndag 31. juli. På fotball-em.com finner du fullstendig spilleplan for turneringen.

🏆 Hvem vinner fotball-EM 2022?

Det er ulike favoritter til å vinne EM 2022. Hjemmenasjonen England er en av favorittene, men også Norge har også gode muligheter til å nå langt.

🇳🇴 Hvem møter Norge i europamesterskapet?

De norske damene er trukket til Gruppe A, der møter de England, Østerrike og Nord-Irland.

⚽ Kamper og oppgjør

Det er mange tanker og veddemål om hvem som blir de store vinnerne. Det er også prat om hva som kommer til å bli store kamper, og de kampene du «ikke må miste». Alle har favoritter, men kommer de til å klare å holde hodet kaldt? Og ikke minst, har spilleren dagen? Spørsmålet på alle sine lepper er, vil de store gigantene slå til og innfri forventningspresset?

Det er ikke alltid favorittene vinner. De store innfrir ikke alltid. Alle reagerer og opptrer ulikt under press. Hvor stor er påvirkningen av utenomsportslige tanker? Hvor mye skader og sykdom plager en spiller? Hva om motivasjonen uteblir? Har min favoritt dagen? Er laget mitt i slag for den neste kampen? Det er mange tanker som raser gjennom spillernes hoder, og særlig før kamper. Det er ingen garantier for suksessfullt resultat og vinning. En kamp må alltid spilles før vinneren kåres. Det er lett å ha favoritter, men ingen resultater er gitt på forhånd.

💥 Spenning, nerver, og sjokk!

Kjennemerke for fotball-EM kamper er elementene av sjokk, og ubegripelige hendelser. Enten det er spillere som gjør sine «vanlige» mesterverk med eller uten ball, er det alltid noen som overrasker og presterer over eller under normalen. Nerver er i forsetet og styrer som regel hele spillet. Det er alltid mer dramatikk og spill når uventede ting skjer. Overraskende resultat gjør fotballen større og øker uforutsigbarheten.

🏟 Er det virkelig noen fordel å spille mesterskap hjemme?

I tilfeller der tilskuere er tillatt på arenaene, kan publikumsstøtten vanligvis være enorm for hjemlandet, noe som kan hjelpe mye. I løpet av EM-historien har tre nasjoner klart å vinne gull i eget land.

I 1987 ble EM spilt i Norge, og hjemlandet kunne ta sitt aller første gull på Ullevål Stadion i Oslo mot Sverige. Det samme skjedde i neste EM som ble spilt i Vest-Tyskland i 1989. Vest-Tyskland tok sitt første EM-gull på hjemmebane mot regjerende mestrene Norge. I 2001 gjorde, denne gang under samlet flagg, Tyskland samme bragd. De vant denne gangen mot Sverige. Det siste laget som vant EM på hjemmebane, var i det forrige EM som ble avholdt i Nederland.

🏃 Hva får vi se?

Det er alltid masse følelser og lidenskap både før, under og etter Fotball EMs kamper. Får vi se andre som spiller som Vivianne Miedema? Pernille Harder? Lucy Bronze? Wendie Renard? Dzsenifer Marozsán? Amandine Henry? Caroline Graham Hansen? Jenni Hermoso? Det er mange fotballtalenter, og et stort arrangement med kamper som EM-programmet hvor mange har muligheten til å vise seg frem.

Fotball skaper vennskap, fiender, glede, sorg, magi, eventyr, stress, nerver, store øyeblikk, lidenskap og sinne! Fotball er noe vi trenger, og fotball byr på engasjement. Nummer en folkesport, og absolutt noe som bare fortsetter å skape prat og følelser!

Kampplan

Dato Kamp Vertsby
6 juli 2022 kl. 21:00 England-Østerrike Trafford
7 juli 2022 kl. 21:00 Norge-Nord-Irland Southampton
8 juli 2022 kl. 18:00 Spania-Finland Milton Keynes
8 juli 2022 kl. 21:00 Tyskland-Danmark London
9 juli 2022 kl. 18:00 Russland-Sveits Wigan & Leigh
9 juli 2022 kl. 21:00 Nederland-Sverige Sheffield
10 juli 2022 kl. 18:00 Belgia-Island Manchester
10 juli 2022 kl. 21:00 Frankrike-Italia Rotherham
11 juli 2022 kl. 18:00 Østerrike-Nord-Irland Southampton
11 juli 2022 kl. 21:00 England-Norge Brighton & Hove
12 juli 2022 kl. 18:00 Danmark-Finland Milton Keynes
12 juli 2022 kl. 21:00 Tyskland-Spania London
13 juli 2022 kl. 18:00 Sverige-Sveits Sheffield
13 juli 2022 kl. 21:00 Nederland-Russland Wigan & Leigh
14 juli 2022 kl. 18:00 Italia-Island Manchester
14 juli 2022 kl. 21:00 Frankrike-Belgia Rotherham
15 juli 2022 kl. 21:00 Østerrike-Norge Brighton & Hove
15 juli 2022 kl. 21:00 Nord-Irland-England Southampton
16 juli 2022 kl. 21:00 Danmark-Spania London
16 juli 2022 kl. 21:00 Finland-Tyskland Milton Keynes
17 juli 2022 kl. 18:00 Sverige-Russland Wigan & Leigh
17 juli 2022 kl. 18:00 Sveits-Nederland Sheffield
18 juli 2022 kl. 21:00 Italia-Belgia Manchester
18 juli 2022 kl. 21:00 Island-Frankrike Rotherham

11 Comments

 1. erik 2021-06-02 at 09:21 - Reply

  er det mulig å få kampene inn i outlook kalender fra dere?

  • Olav 2021-06-03 at 12:43 - Reply

   Hei, Erik!

   Vi har dessverre ikke denne muligheten enda, men vi setter utrolig stor pris på inspill og skal helt klart prøve få implemetert kalenderfuksjonlitet i fremtiden.

 2. Kjersti 2021-06-06 at 20:22 - Reply

  Skal det benyttes VAR i EM?

 3. Jan Petter 2021-06-06 at 23:51 - Reply

  Kan noen forklare hvordan de rangerer 3. lagene og hvorfor gruppe A og D tilsynelatende har flere (3) muligheter til å gå videre enn de andre (2).

  • Olav 2021-06-07 at 00:16 - Reply

   Hei, Jan Petter!
   Takk for ditt spørsmål.

   De 4 beste tredjeplassene i gruppespillet går videre til sluttspillet sammen med de to beste fra hver gruppe.

   For å finne ut hvilke gruppetreere som får spille videre i turneringen, legger man sammen poengene og målene lagene har fått under sine kamper i gruppespillet. Først og fremst rangeres lagene etter antall poeng, men hvis to eller flere lag har like mange poeng, ser man på målforskjellen og deretter antall mål scoret. Skulle disse parametrene også være de samme i tabellen, ser man på antall kamper vunnet og disiplinærpoeng som laget mottok under sine kamper.

   Du kan lese mer om denne kvalifiseringen og gruppene her:
   https://fotball-em.com/tabell/

 4. Jan Petter 2021-06-07 at 10:08 - Reply

  Takk for svar på forrige. La oss anta at rangeringen for 3-erne i gruppene A/D/E/F er i rekkefølge: F, D, A, E. F og D går da videre til åttendelsfinalene søndag 27. juni. Men hvem av dem skal spille mot 1C? Jeg kan ikke se at dette «valget» er beskrevet. Hvis A derimot er rangert blant de to første skal de spille mot 1B og den andre av disse to skal spille mot 1C.

  Sunday 27 June

  3: 1C vs 3D/E/F (18:00, Budapest)
  4: 1B vs 3A/D/E/F (21:00, Seville)

 5. Paul Vollen 2021-06-26 at 12:31 - Reply

  Det må da være mer enn 51 kamper? Enkel hoderegning tilsier noenogåtti.

  • Olav 2021-06-26 at 13:19 - Reply

   Hei, Paul

   I gruppespillet spiller hvert lag en kamp mot de tre andre lagene i sin egen gruppe. Det tilsvarer 6 kamper i hver gruppe, og ettersom det er 6 grupper spilles det totalt 36 kamper i løpet av gruppespillet. I finalene skal det spilles 8 åttendedelsfinaler, 4 kvartfinaler, 2 semifinaler og 1 finale. Dette tilsvarer totalt 15 kamper i sluttspillet.
   Legger vi dette sammen med de 36 kampene fra gruppespillet får vi totalt 51 kamper.

   Har du flere spørsmål om fotball-EM er det bare å fyre løs 🙂

 6. Arne Elstad 2021-07-08 at 13:55 - Reply

  Hvorfor ingen bronsekamp?
  Hvem få da bronsemedalje?

  • Olav 2021-07-09 at 19:19 - Reply

   Hei, Arne!

   Det har ikke vært en tradisjon å spille bronsefinale i fotball-EM, selv om det spilles i VM. Hvem som får «bronse» avgjøres derfor ikke, og det kåres ingen tredjeplass.

   Håper dette svarte på spørsmålet ditt, og om du har flere spørsmål er det bare å sende inn.

Legg igjen en kommentar