Unibet

Er du interessert i å følge med på EM-sluttspillet i 2022? Da kan du finne masse god informasjon inne på denne siden. Vi kommer til å holde deg oppdatert på hva som skjer i EM-sluttspillet og ikke minst hvordan det går etter hvert når vi kommer nærmere og nærmere finalen. Når sluttspillet er i gang, er det vinn eller forsvinn for samtlige lag, og her kommer det alltid en overraskelse eller to. Selve sluttspillet starter med første kvartfinalen den 20. juli i Brighton & Hove og avsluttes med selveste finalen 31. juli i London på ærverdige Wembley Stadium som tar opptil 90 000 tilskuere.

Kasakstan - Slovenia

SLUTTSPILL FOTBALL-EM 2022

Når sluttspillet begynner, presenterer vi her et sluttspillbilde hvor du kan følge lagets vei mot den store EM -finalen. I tillegg vil spillplanen nedenfor bli oppdatert med lagene som skal delta i hver kamp.

SPILLEPLAN SLUTTSPILLET EM-2022

Dato og tid
Match Vertsby
20 juli 2022 21:00 Kvartfinale 1 Brighton & Hove
21 juli 2022 21:00 Kvartfinale 2 London
22 juli 2022 21:00 Kvartfinale 3 Wigan & Leigh
23 juli 2022 21:00 Kvartfinale 4 Rotherham
26 juli 2022 21:00 Semifinale 1 Sheffielid
27 juli 2022 21:00 Semifinale 2 Milton Keynes
31 juli 2022 18:00 Finale London

Samtlige kamper i spilleplanen er angitt i norsk tid.

🏆 Slik spilles fotball-EM sluttspillet 2022

Det er vinn eller forsvinn i hver eneste kamp i sluttspillet. De åtte lagene som klarer å komme seg til sluttspillet har alle den store EM-finalen som siste mål, men kun to land kan komme dit. På denne siden finner du all informasjon om hvordan sluttspillet i fotball-EM 2022 vil foregå.

Finalen i et EM i fotball er vanligvis en av de mest spennende delene av turneringen. Ettersom antall lag minker i et rasende tempo, er det ikke uvanlig at supportere med egne lag har blitt slått ut slutter seg til de tidligere motstandernes jubelrop. Dette er et åpenbart eksempel på hvordan fotball kan få folk til å føle et utrolig stort fellesskap uavhengig av kjønn, alder eller opprinnelse.

🏟 Hvor skal kampene spille?

Det som er spennende å følge med på, er at arenaene der lagene skal spille EM-sluttspillet på, allerede er plukke ut. Dette betyr at vi vet hvor vi kan forvente å se kvartfinaler, semifinaler og den aller største finalen.

Arenaene for kvartfinalene:
Brighton Community Stadium (Brighton and Hove)
Brentford Community Stadium (Brentford)
Leigh Sports Village  (Wigan and Leigh)
New York Stadium (Rotherham)

Arenaene for semifinalene:
Bramall Lane  (Sheffield)
Stadion MK (Milton Keynes)

Arenaen for finalen:
Wembley Stadion  (London)

⚽️ Hvilke lag går videre til sluttspillet?

Dame-EM begynner med et gruppespill hvor lagene deles inn i fire ulike grupper med fire lag i hver. For å komme til sluttspillet må laget gjøre god innsats allerede her. Fra hver gruppe går kun de to beste lagene videre til sluttspillet.

Hvor mange poeng som kreves for å kunne avansere kan ikke sies på forhånd, da alt avhenger av hvordan det går for de andre lagene i gruppa. At en kamp mellom to motstandere ender uavgjort betyr at poengene deles mellom to lag, noe som kan øke sjansene for å klatre forbi på tabellen. Generelt må du hente poeng i minst to av tre gruppespills-kamper for å ha en sjanse til å nå en EM-finale.

🤷🏼 Hvordan fungerer sluttspillet?

Sluttspillet består av en slags tre-trinns rakett. Først spilles kvartfinaler for å fjerne fire lag. Deretter venter semifinalene før de to beste lagene til årets turnering skal gjøre opp i den store EM-finalen. Her kan du lese mer om de ulike kampomgangene som spilles under sluttspillet i fotball-EM 2022

Kvartfinaler

Mellom 20.-23. juli spilles kvartfinalene i damenes EM 2022. Etter at flere kamper spilles samme dag under gruppespillet, vil kvartfinalene få alt fokus når de starter – en avgjørende kamp per dag. De fire taperne i kvartfinalespillet må forlate turneringen her, samtidig som de fire vinnerne går videre til semifinalen. Her lister vi opp dato og klokkeslett for alle kvartfinalene.

  • Onsdag 20. juli kl. 21:00: Kvartfinale 1 (spilt på Brighton Community Stadium)
  • Torsdag 21. juli kl. 21:00: Kvartfinale 2 (spilt på Brentford Community Stadium)
  • Fredag 22. juli kl. 21:00: Kvartfinale 3 (spilt på Leigh Sports Village Stadium)
  • Lørdag 23. juli kl. 21:00: Kvartfinale 4 (spilt på New York Stadium i Rotherham)

Semifinaler

Etter to dagers pause fra EM-fotball 24. og 25. juli, starter den hete medaljekampen igjen 26. juli. Da er det tid for den første semifinalen av to. Den andre spilles neste dag, for å avgjøre hva som blir de to finalelagene. Her lister vi opp dato og klokkeslett for alle semifinaler.

  • Tirsdag 26. juli kl. 21:00: Semifinale 1 (spilt på Bramall Lane i Sheffield)
  • Onsdag 27. juli kl. 21:00: Semifinale 2 (spilt på Stadium MK i Milton Keynes)

Spilles det ingen bronsekamp i EM?

Siden 1995 har det ikke blitt spilt bronsekamper i fotball-EM, men de to taperne i semifinalespillet deler bronsen. I medaljeligaen for kvinne-EM regnes disse tredjeplassene som en opptjent bronsemedalje.

🥇 Fotball EM-2022 Finalen

Den store finalen i EM for kvinner spilles søndag 31. juli klokken 18:00 på Wembley Stadium i London. Arenaen sto som den siste arenaen også under herre-EM 2021, hvor Italia til slutt gikk seirende ut av den siste kampen mot hjemmenasjonen England. 90 000 tilskuere vil kunne ta plass på arenaen så lenge pandemisituasjonen i verden ikke forverres. De offisielle publikumstallene for herrefinalen var 67 173 – et tall som kvinnekampen kan slå. Hvem som går seirende ut av den hete kampen i slutten av juli 2022 gjenstår å se

Wembley Stadium

Wembley Stadium er en arena med lang historie. I 1923 ble arenaen ferdig, og i løpet av de første årene var publikumskapasiteten så mye som 127 000 tilskuere. Etter at arenaen ble ombygd ble den imidlertid redusert til 82 000 tilskuere. I 2000 ble Wembley stengt, og tre år senere ble arenaen revet. Mellom årene 2003-2007 ble det bygget en ny, moderne arena på stedet der den gamle sto. Den ble endelig innviet i mars 2007.

Mellom 2016 og 2018 fungerte Wembley som hjemmearena for Tottenham Hotspur fotballag, i forbindelse med ombyggingen av Tottenham Hotspur Stadium. I tillegg til fotball har Wembley Stadium også tjent som konsertlokale, og vært vertskap for NFL-kamper og Speedway World Cup.

🥅 Hvilke lag møtes i EM-sluttspillet?

UEFA har gitt ut de ulike scenariene som er mulig basert på gruppene. Kommer du på førsteplass i gruppen din har du større sjanse for å få en «lettere» motstander i kvartfinalen, når du får møte en av de andre gruppetoerne og med denne ordningen kan ikke lag som tidligere har spilt i samme gruppe møtes før turneringens medaljekamp.

Her presenterer vi tilnærmingen som UEFA bruker for sluttspillet i fotball-EM 2022. Du kan dermed fra listen under uavhengig beregne hvilke mulige motstandere Norge kan få i et sluttspill.

Kvartfinale 1: Vinner gruppe A – Nr.2 gruppe B
Kvartfinale 2: Vinner gruppe B – Nr.2 gruppe A
Kvartfinale 3: Vinner gruppe C – Nr.2 gruppe D
Kvartfinale 4: Vinner gruppe D – Nr.2 gruppe C

Semifinale 1: Vinner kvartfinale 1 – Vinner kvartfinale 3
Semifinale 2: Vinner kvartfinale 2 – Vinner kvartfinale 4

🇳🇴 Hvilke lag kan Norge møte i sluttspillet?

Det er alltid interessant å se frem mot et mulig EM-sluttspill for de norske damene. Basert på nøkkelen ovenfor er det mulig å se på forhånd hvilke mulige motstandere som kan vente etter gruppespill-kampene mot England, Østerrike og Nord-Irland.

1️⃣ Om Norge vinner gruppen…

… så kommer en til å spille i kvartfinale 1 som spilles onsdag 22.juli på Falmer Stadium i Brighton & Hove. Det er samme stadion som Norge også spiller sin siste gruppespill-kamp. Motstanderen blir da gruppetoer fra Gruppe B som består av Tyskland, Danmark, Spania og Finland.

2️⃣ Om Norge blir nummer to i gruppen…

… så kommer en til å spille i kvartfinale 2 som spilles torsdag 23.juli på Brentford Community Stadium i Brentford.. Motstanderen blir da gruppevinneren fra Gruppe B som består av Tyskland, Danmark, Spania og Finland.

⚽ Hvilke lag går videre til sluttspillet?

I gruppespillet får hvert lag 3 poeng for å vinne en kamp, 1 poeng for uavgjort, og 0 poeng for tap. Disse samles opp i hver gruppe og lagene rangeres etter poeng innad i gruppen. Det er de to beste lagene i hver gruppe som går videre til sluttspillet.

🏆 Hvem vant fotball-EM 2017?

Sist fotball-EM var det Nederland som vant 4-2 over Danmark i finalen.

❓ Kan Euro Women's 2022 bli avlyst?

UEFA Women's EURO 2021 ble utsatt fra 2021 til 2022, og skal nå spilles mellom 6. juli og 31. juli.

⭐ Tidligere finaler i fotball-EM

Den store finalen i fotball-EM er kampen som vanligvis får mest oppmerksomhet gjennom hele turneringen – av ganske åpenbare grunner. Det er her vi får se hvilket lag som faktisk tar hjem mesterskapstittelen. Her kan du lese mer om alle tidligere finaler i fotball-EM for kvinner.

1984 i Danmark, England, Italia og Sverige

Denne finalen ble gjennomført med to møter mellom de to finalelagene Sverige og England. Den første kampen ble spilt på Ullevi i Gøteborg, hvor Sverige vant 1-0. Den andre kampen ble spilt 13 dager senere i Luton, Englang Denne kampen ble 1-0 til England. Det betød at det var uavgjort etter to kamper. Ingen ekstraomganger ble spilt, og det gikk direkte til straffesparkkonkurranse. Sverige vant 4-3 i straffer og ble dermed den aller første til å vinne UEFAs europamesterskap for kvinner.

1987 i Norge

På hjemmebane møtte Norge nabolandet Sverige. For et halvfullt Ullevaal Stadion i Oslo sørget vertsnasjonen for at de regjerende europamesterne ikke fikk beholde tittelen. Norge vant 2-1 med Trude Stendal som tomålsscorer etter 72 minutter. Lena Videkull reduserte i det 73. spilleminutt, men det ble med et trøstemål. Norge fikk dermed sitt første EM-gull i fotball. En bragd de norske herrene aldri har klart å kopiere.

1989 i Vest-Tyskland

Nok et EM med vertsnasjonen og regjerende europamester i finalen. Vest-Tyskland møtte Norge i finalen. For andre EM på rad, klarte ikke de regjerende mesterne å forsvare tittelen sin. Vest-Tyskland fikk tre mål før Norge klarte å få ballen bak motstanders keeper. Men det hjalp ikke, for i det 73. spilleminutt satte Fehrmenn å sette spikeren i kisten med landets 4 mål. Dette ble starten på en tysk dominans innen den kvinnelige fotballen i Europa.

1991 i Danmark

Dette ble en gjentakelse av finalen fra ’89. Et samlet Tyskland møtte Norge i Aalborg. Denne finalen skulle bli langt jevnere enn den forrige, men igjen trakk Tyskland det lengste strået. Det stod 1-1 etter fulltid, men i ekstraomgangene fikk Tyskland inn to mål og vant dermed sin andre tittel med 3-1 e.e.o.

1993 i Italia

Vertsnasjonen klarte nok en gang og ta seg hele veien til finalen. De møtte et revansjesugen norsk lag. Det skulle bli en målfattig finale. Norges Birthe Hegstad stod for kampens eneste mål etter 75 minutt. Dette var Norges andre EM-gull.

1995 i England, Tyskland, Norge og Sverige

For andre gang i historien, var det to av vertsnasjonene som stod mot hverandre i finalen. Tyskland tok i mot Sverige på en av sin vertsarenaer i Kaiserslatern. Det ble en spennene kamp helt til slutten. Til pause var det 1-1, men i andre omgang fikk Tyskland 2 mål til før Sverige fikk en redusering. Endelig resultat ble 3-2 til Tyskland, som dermed tok sin tredje tittel.

1997 i Norge og Sverige

For første gang var ikke vertsnasjonene å se i finalen. Antall lag i mesterskapet ble dette året utvidet fra fire til åtte lag. Ullevaal stadion var nok en gang stedet for finalespillet. Tyskland var nok en gang i finalen, og denne gangen klarte også de regjerende europamesterne å forsvare tittelen sin. De tyske damene vant 2-0 over Italia.

2001 i Tyskland

Nå fortsatte Tyskland sin dominans. For tredje EM på rad var de i finalen. Her spilte de mot Sverige, som ikke lot seg styre av tyskerne. De kjempet og kampen stod 0-0 etter 90 minutt. Det ble så spilt ekstraomgang med golden goal som gjeldende regel, altså første mål vinner. Claudia Müller klarte endelig å få ballen i mål i det 98 minutt. Dermed vant Tyskland sin tredje tittel på rad, og det femte totalt.

2005 i England

Nok en gang Tyskland som tok seg hele veien til finalen. Her møtte de for tredje gang Norge. Norge hadde til gode å vinne mot Tyskland i en finale, og denne ble intet unntak. I gruppespillet vant Tyskland 1-0 over Norge, men i finalen klarte tyskerne å score hele tre mål mot Norges ene mål av Dagny Mellgren. Tyskland har dermed vunnet EM 4 ganger på rad! Men det skulle ikke stoppe her.

2009 i Finland

Nok en gang blir EM utvidet, denne gangen er det hele 12 lag med i mesterskapet. England kom seg videre fra gruppespillet som en av de to beste treerne. De skulle klare å komme seg hele veien til finalen, hvor de møtte det så veldig finalevante tyske laget. England klarte ikke å hamle opp med disse damene, som hadde scoret hele 6 mål før det var 80 minutt. England klarte ‘kun’ to mål. Det tyske toget fortsatte sin gullsanking og hadde nå fem EM på rad vunnet hele mesterskapet. De tyske damene virker uovervinnelige!

2013 i Sverige

For fjerde gang ble det Tyskland mot Norge i finalen. Tyskland hadde vunnet de tre forrige møtene. Det tyske laget vet kun hvordan de vinner en finale og Norge måtte nok en gang se seg slått. Det ble en målfattig kamp, med kun ett mål. Det kom like etter pausen og det er Anja Mittag som har fikk æren av å sette det. Denne finalen har også publikumsrekorden med hele 41 301 tilstedet på Friends Arena i Solna, Sverige. Det tyske laget har dermed hele seks EM-gull på rad, og den åttende totalt. De har enda til gode å tape en EM-finale.

2017 i Nederland

Til dette mesterskapet ble det nok en utvidelse. Nå var det hele 16 lag med. For første gang siden EM ’93 var ikke Tyskland i finalen. I denne finalen var det to lag som aldri tidligere har vært i finalen: Danmark og vertsnasjonen Nederland. Danmark gikk opp i ledelsen etter ett straffespark tidlig i kampen. Like etterpå utliknet Nederland. Etter 10 min stod det allerede 1-1. Det skulle bli nok et mål til hver av lagene før pause. Etter pause ble det mindre mål, og i det 51. minutt satte Sherida Spitse inn vinnermålet for Nederland, som med dette tok sin aller første EM-tittel. De går dermed inn i det kommende EM som regjerende europamestre. Nederland er med det også seedet i gruppe 1 foran EM 2022 i England.

Hvem har vunnet EM-sluttspillet i fotball flest ganger?

Det er mange som tror at de vet svaret på dette spørsmålet, men det er faktisk slik at Tyskland som har vunnet flest mesterskap. De har vunnet 8 gull, og ingen sølv og bronse. På en sterk andreplass finner vi Norge som har 2 gull, 4 sølv og 3 bronse. Dette gjør at de har vunnet 9 medaljer. På tredje plass finner vi Sverige som har vunnet 1 gull, 3 sølv og 4 bronse.

Vertsnasjonen England har ingen EM-gull på damenes side. De har derimot 2 sølv og 2 bronser. Kan dette være året de klarer å gå hele veien til toppen? Uansett, så håper vi at du kan følge med på EM-sluttspillet på vår side. Her vil du finne god, oppdatert og ikke minst relevant informasjon!

Følg EM-sluttspillet hos oss

Vi er opptatt av å ha den aller beste informasjonen om fotball-EMs sluttspill, så vi tenker at du gjerne kan sjekke innom våre sider noen ganger (om dagen) under fotball-EM.

Vi vil ha alle oppdateringer når EM-sluttspillet kommer i gang. Vi vil nok også få en oversikt over datoer og ulike kamper som kommer til å spilles.

Hvem heier du på i EM sluttspillet?

Som vi alle vet, så er det absolutt ikke enkelt å ta seg til EM sluttspillet. Vi er sikre på at selv om du kanskje har lyst til å heie på Norge, så er det også gøy å heie på andre lag. Hvilke andre lag er det du pleier å følge med på? Er det kanskje våre gode naboer i sør, Danmark? Eller våre naboer i øst, Sverige? Vi kjenner jo til at det er ekstremt mange nordmenn som følger med på England i slike mesterskap, så det faktum at en del av åttendedelsfinalene, semifinalen og finalen spilles på Wembley er jo spennende i seg selv.