Velobet

Norge er det første laget i EM-historien som slipper inn sju mål i én og samme kamp. Beth Meade scora hat trick. 

Det hele startet på kontroversielt vis. Ellen White falt lett i 16-meteren, og fikk tildelt straffe. Georgia Stanway gjorde alt rett, og det første av altfor mange mål var et faktum. Kun fire minutter senere var Lauren Hemp der og gjorde 2-0. Målet ble først annullert for offside, men etter en VAR-sjekk ble det korrekt stående. Ellen White rundlurte deretter Maria Thorisdottir før hun enkelt trillet inn 3-0 bak keeper Guro Pettersen. Så var det tid for Beth Mead. Mead som spiller i Arsenal, stanget inn 4-0 etter 34 minutter. Kaptein Mjelde fikk ikke klarert en lett ball, og Mead straffet de norske kvinnene etter et flott innlegg av Lauren Hemp. Kort tid etter satte hun inn sitt andre, men ikke det siste for kvelden. Men få minutter før pause skulle også Ellen White få pirket inn 6-0 på bakerste stolpe.

Norge var tydelig preget da de kom ut etter pausen, og de engelske kvinnene var sulte på mer. De fortsatte å presse og skapte sjanser. Heldigvis fikk de ikke den samme uttellingen som i de første omgangen.Først 20 minutter ut i omgangen fikk de omsider pirket mer på byllen. Lucy Bronze slo et strålende innlegg, og på bakre stolpe knuste Alessia Russo Guro Bergsvand i duell. Det var målet som ga England ny rekord i EM. De er det første laget som har scoret sju mål i en EM-kamp. Mead fikk fullført hattricket sitt ti minutter før slutt, og fastsatte samtidig sluttresultatet til 8-0.

Landslagssjef Martin Sjögren sier selv på pressekonferansen at han sliter med å finne de riktige ordene etter braktapet. – Det er ikke lett å sette ord på dette. Jeg føler forferdelig med spillerne. Vi hadde en god følelse før kampen og syntes vi hadde en god plan. Vi spilte godt de første 10, men de siste 80 var mer eller mindre forferdelige, sa svensken foran et samlet pressekorps.

– Det er brutalt, det er vondt, sa lagkaptein Maren Mjelde til NRK.

– Det er pinlig, det er patetisk, det er utrolig. Det er sjokkerende hvor dårlige de har vært, sa John Arne Riise i pausesendingen til BBC.

12′ England 1-0
Mål: Stanway (straffe)

16′ England 2-0
Mål: Hemp

29′ England 3-0
Mål: White

35′ England 4-0
Mål: Mead

39′ England 5-0
Mål: Mead

41′ England 6-0
Mål: White

65′ England 7-0
Mål: Russo

81′ England 8-0
Mål: Mead

Norges startellever:
Pettersen – Blakstad, Mjelde, Thorisdottir, T. Hansen – , Syrstad Engen – Bøe Risa, Graham Hansen, Reiten, Sævik – Hegerberg.

England:
Earps – Bronze, Bright, Williamson, Daly – Stanway, Walsh, Kirby – Mead, White, Hemp

Tabell gruppe A etter to av tre runder:

Pos Lag Pld W D L GF GA GD Pts
1  England (H, A) 2 2 0 0 9 0 +9 6
2 Østerrike 2 1 0 1 2 1 +1 3
3  Norge 2 1 0 1 4 9 −5 3
4  Nord-Irland (E) 2 0 0 2 1 6 −5 0

 

I siste runde møter Norge Østerrike. Den kampen vil avgjøre hvem av de som går videre til kvartfinale. Norge må vinne pga dårligere målforskjell, men for Østerrike er uavgjort tilstrekkelig for videre avansement. England er klar for kvartfinale, mens Nord-Irland er eliminert.

Kampen spilles fredag 15. juli kl 21.00 norsk tid. Den vises på TV2 og kan høres på radio NRK Sport.


Brighton & Hove Albion - Manchester City