Velobet

Et fantastisk mesterskap står for døren, det største EM noensinne på damesiden. Her finner vi mange individuelt dyktige spillere, som er ekstra viktige for lagene sine. Nedenfor lister vi opp noen spillere som en kan holde et ekstra øye med under mesterskapet.

Spillerne nedenfor er valgt basert på personlige meninger. Dette er ikke nødvendigvis de mest spennende spillerne, men det kan være spillere som er viktige for sine respektive lag.

Gruppe A

England

Lucy Bronze
Ellen White

Kommentar:
To av Englands ledende skikkelser under verdensmesterskapet i 2019. Ellen White vant skytterligaen og Lucy Bronze var dominerende på høyrekanten hennes. De har tilbrakt et par sesonger sammen i Manchester City. Bronze forlater nå klubben, men denne duoen har en kjemi seg imellom som kan bli viktig for vertsnasjonen. Bronze fremstår som en back mens White er en spiss. England er ellers stjernespekket på flere posisjoner.

Østerrike

Manuela Zinsberger
Nicole Billa

Kommentar:
Østerrike er ikke blant de mer kjente lagene i dette EM, selv om det er et jevnt landslag. Men to spillere født i 1996 skiller seg ut. Med nesten 80 landskamper på konto, er Manuela Zinsberger og Nicole Billa et par stjerner i Østerrike. Førstnevnte er til daglig keeper i stjernespekkede Arsenal og Nicole Billa er en stor målscorer for hjemlandet.

Nord-Irland

Rachel Furness

Kommentar:
Nord-Irland er EM-debutanter og har et anonymt landslag. Til tross for mangel på erfaring i mesterskap, blir den erfarne Julie Nelson (lagkaptein) og Rachel Furness viktige. Sistnevnte vil med sin offensiv være viktig dersom Nord-Irland skal få noen mål eller poeng fra mesterskapet. Hun har flest mål i Nord-Irlands historie.

Norge

Frida Maanum
Caroline Graham Hansen
Ada Hegerberg

Kommentar:
Martin Sjögren har mye å velge mellom når han finner sin norske startellever. Norge er et interessant fotballag med en offensiv kant. Barcelonas Caroline Graham Hansen og tilbakevendende Ada Hegerberg (verdens beste spiller 2018) er begge offensive trusler som skremmer alle motstandere. Frida Maanum er en sentral midtbanespiller, til daglig i Arsenal, og en personlig favoritt.

Gruppe B

Danmark

Pernille Harder
Signe Bruun

Kommentar:
Pernille Harder krever neppe noen nærmere presentasjon. En av verdens fremste spillere, med nese for mål, lederskap og spilleforståelse i absolutt verdensklasse. Manchester United-spiss Signe Bruun er et stigende talent og en fantastisk målscorer i landslagssammenheng, pass opp for henne. Med sin rutine blir også Sanne Troelsgaard viktig for Danmark.

Finland

Anna Westerlund
Linda Sällström

Kommentar:
Finland ledes av den svenske landslagstreneren Anna Signeul, som har noen svenske bekjente til disposisjon. Den store stjernen i troppen, i hvert fall offensivt, er den dyptgående Linda Sällström. Med over 100 landskamper for Finland er Vittsjö-spissen uvurderlig med nesen for mål. Anna Westerlund er spilleren med flest landskamper i landets historie, som taler sitt tydelige språk i hvor viktig Westerlund er for landet sitt. Hun spiller i dag på Åland for Åland United.

Tyskland

Alexandra Popp
Sara Däbritz
Lea Schüller

Kommentar:
Nei, Inka Grings, Birgit Prinz og Nadine Angerer er ikke lenger aktive. Dessverre for Tyskland, gledelig for resten av Europa. Men Tyskland stiller alltid med et godt lag der Alexandra Popp er rutinert og fortsatt viktig. Mange husker nok at Popp slo gjennom som ung på det sterke tyske landslaget og det har kanskje gått litt ned i landslagskarrieren på slutten, men hun er lagkaptein og den mest erfarne. Sara Däbritz (PSG) og Lea Schüller (Bayern München) er en del av den «nye» generasjonen, ikke minst sistnevnte som har scoret mål i mer enn annenhver kamp for landslaget. Det skal legges til at Tysklands største stjerne Dzsenifer Marozsan går glipp av EM på grunn av en langtidsskade.

Spania

Irene Paredes

Kommentar:
Hvis EM hadde blitt spilt for ett år siden, ville en trio med Paredes, Alexia Putellas og Jennifer Hermoso vært uslåelig som mesterskapets beste spillere på forhånd. Nå, etter EM-start, ble to av nøkkelspillerne skadet like før mesterskapsstart. Hermoso og Putellas går glipp av EM på grunn av kneskader, som svekker Spania mye, dessverre. Fotball-Europa er også fratatt to av verdens beste fotballspillere i dette store mesterskapet. Irene Paredes er imidlertid en av verdens beste forsvarsspillere og må dra et stort lass. Spørsmålstegnet er plutselig på spillerne i front for Spania.

Gruppe C

Nederland

Danielle van de Donk
Vivianne Miedema
Lieke Martens

Kommentar:
De regjerende europamester og stjernespekket. Danielle van de Donk som er rutinert og balldyktig på midtbanen, vil være en viktig brikke i puslespillet. Men i fremtiden er det Vivianne Miedema og Lieke Martens som skal gjøre det. Sistnevnte ble turneringens spiller i 2017 og fikk sitt store gjennombrudd, og spiller til daglig i FC Barcelona. Vivianne Miedema er en av verdens beste spillere og spiller for i Arsenal i klubbsammenheng, hvor nederlenderen dominerer. På landslaget er hun enda mer uvurderlig.

Portugal

Diana Silva

Kommentar:
Et anonymt Portugal for massene. I utgangspunktet kun spillere fra den hjemlige ligaen, i de største klubbene. Det er vanskelig å trekke frem flere spillere på dette landslaget, men Diana Silva er en interessant spiller. 27 år gammel, men har vært med på landslaget i elleve år. Rask og utradisjonell med høy status.

Sverige

Magdalena Eriksson
Caroline Seger
Fridolina Rolfö

Kommentar:
På bakerste rad står Sverige sterkt med mange alternativer, men assisterende kaptein Magdalena Eriksson er garantisten. Spiller i et av verdens beste klubblag hvor hun er kaptein, og en stor pålitelig leder for Sverige. På den sentrale midtbanen er Caroline Seger å finne som så mange ganger før og spørsmålet er om hun noen gang har vært viktigere for landet sitt. Med sin rutine og trygghet i posisjonsspillet, og spilleforståelsen er hun uvurderlig for et offensivt plassert Sverige. Fremover har også Sverige mange alternativer. Rolfö har figurert som en wingback i Barcelona, ​​men alle vet at det er i og rundt sekstenmeteren hun er best. Venstrefoten hennes er av absolutt verdensklasse og noe som kan avgjøre de store kampene.

Sveits

Ramona Bachmann
Ana-Maria Crnogorcevic

Kommentar:
To erfarne spillere i Sveits er duoen over, og også av høyeste europeiske klasse. Crnogorcevic tilhører FC Barcelona og er med sin heade-styrke en farlig trussel. Hun er brukt som wingback i Barcelona, men er spiss på landslaget. Ramona Bachmann spiller til daglig i den franske storklubben PSG og er uvurderlig for sitt Sveits.

Gruppe D

Belgia

Tine De Caigny
Janice Cayman

Kommentar:
To toppscorere over som er viktige for sitt Belgia. De spiller i gode klubber (henholdsvis Hoffenheim og Lyon) og spiller på høyt europeisk nivå. Belgia er et usikkert lag og disse spillerne vil være viktige. Tessa Wullaert er også en stor målscorer for landet sitt.

Frankrike

Wendie Renard
Marie-Antoinette Katoto

Kommentar:
Wendie Renard er kanskje den beste forsvarsspilleren det siste tiåret og fortjener den store æren av å være kaptein for dette laget. I de fremste rekkene har franskmennene en utrolig spennende spiller i Marie-Antoinette Katoto. Scorer nesten ett mål per kamp i både klubb- og landslag som 23-åring. Blir noe helt spesielt i denne turneringen og ikke minst i fremtiden i karrieren.

Island

Karolina Lea Vilhjamsdottir
Glodis Perla Viggosdottir
Sveindis Jane Jonsdottir

Kommentar:
Island har alle muligheter til å rykke gå videre fra denne gruppen, med et ungt og spennende lag. Trioen over tilhører tyske storklubber i henholdsvis Bayern München og Wolfsburg. Viggosdottir er den mest rutinerte av de tre med over 100 landskamper på kontoen og en general i backlinjen. Vilhjalmsdottir og Jonsdottir ble begge født i 2001 og er fremtiden til islandsk fotball. Også Alexandra Johannsdottir tilhører denne gruppen av spillere som skal bli ryggraden de neste ti årene i dette landslaget.

Italia

Sara Gama
Cristiana Girelli

Kommentar:
Sara Gama og Cristiana Girelli er begge til daglig i Juventus. En duo som er vant til å vinne titler. Gama er en forsvarskjempe med stor tyngde og også kaptein for Italia. Girelli skal stå for målene til det italienske laget.

 


Brighton - Chelsea