Norges kvinnelandslag skal spille EM i England i juli. Nå har  landslagssjef Martin Sjögren tatt ut troppen som har som mål om medaljen i sommerens EM i England.

Om en drøy måned spiller Norge EM-premiere mot Nord-Irland, nærmere bestemt 7. juli. Østerrike og England er også i samme gruppe. 

Det er tatt ut to nye spillere, Sophie Roman Haug og Anna Jøsendal står uten A-landskamper, men er med i mesterskapstroppen.

– Vi har en god balanse i troppen. Vi har fortsatt noen ganske unge spillere som ikke har mesterskapserfaring på seniornivå, samtidig som at mange i kjernen fra 2019-VM fortsatt er med. I tillegg har vi med en av verdens beste spisser i Ada Hegerberg igjen. Kvaliteten på troppen er den beste vi har hatt på lenge, og alle er tilgjengelige igjen bortsett fra Cecilie Fiskerstrand, sa landslagssjef Martin Sjögren under pressekonferansen.

– Sophie er en veldig interessant spiller, og er tatt ut på grunn av sine spisskvaliteter. Etter Ada er hun den beste hodespilleren som finnes i Norge. Hun kan bidra til å være en scenariospiller, fortsetter Sjögren.

Foruten målvakt Cecilie Fiskerstrand gleder han seg over en skadefri og tilgjengelig tropp. Kaptein Maren Mjelde er også klar.

– Nå gleder vi oss virkelig til å sette i gang med precamp med blant annet kamp på Ullevaal mot New Zealand, og ikke minst til selve mesterskapet. Et EM i England er stort, og vi er en heltent gjeng som skal gjøre alt for å komme lengst mulig, avslutter han.

EM-troppen:

Keepere:
Guro Pettersen (Vålerenga Fotball)
Sunniva Skoglund (Stabæk Fotball)
Aurora Mikalsen (SK Brann Kvinner)

Forsvarere:
Tuva Hansen (SK Brann Kvinner)
Maren Mjelde (Chelsea FC)
Anja Sønstevold (FC Inter Milan)
Anna Jøsendal (Rosenborg BK Kvinner)
Julie Blakstad (Manchester City)
Maria Thorisdottir (Manchester United FC)
Synne Skinnes Hansen (Rosenborg BK Kvinner)
Guro Bergsvand (SK Brann Kvinner)

Midtbane:
Vilde Bøe Risa (Manchester United Women FC)
Amalie Eikeland (Reading Women FC)
Ingrid Syrstad Engen (FC Barcelona)
Frida Maanum (Arsenal Women FC)
Lisa Naalsund (SK Brann Kvinner)
Karina Sævik (Valdsnes Allianseidrettslag Toppfotball)
Guro Reiten (Chelsea FC Women)
Elisabeth Terland (SK Brann Kvinner)

Angripere:
Sophie Roman Haug (Roma SPA)
Celin Bizet Ildhusøy (Paris St Germain FC)
Caroline Graham Hansen (FC Barcelona)
Ada Stolsmo Hegerberg (Lyon)