Velobet

Bilde: Bildbyrån

Alle lagene i gruppe A, B og C har nå spilt 2 kamper hver og det er tid for en liten analyse om hvem som allerede er sikret plass videre i sluttspillet av fotball-EM, og hvem som ikke enda er sikret. La oss ta en titt!

Gruppe A

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Tyskland
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Sveits
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Skottland
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Ungarn
0
0
0
0
0 - 0
0

 

Italia er det eneste laget i gruppe A som foreløpig er sikret plass i sluttspillet av EM etter sine 2 strake seiere. De har så langt ikke sluppet inn et eneste mål, og samtidig produsert 6 i riktig retning. Dette er utrolig sterke resultater, og vi har stor tro på at Italia kan nå langt, om ikke hele veien!

Wales og Sveits ligger på 2. og 3.plass i gruppe A og har henholdsvis 4 og 1 poeng. I neste kamp møter Wales Italia i ildprøven og vil trolig gå på et tap. dersom Sveits vinner sin kamp mot Tyrkia vil begge lag stå med 3 poeng. Målforskjellen vil dermed være avgjørende, og særlig Sveits må jobbe med å score mål, mens Wales må prøve å slippe inn så lite som mulig. Om Wales skulle gå på en uavgjort og Sveits vinner vil Wales gå videre som 2. plass i gruppen.

Gruppe B

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Italia
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Kroatia
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Spania
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Albania
0
0
0
0
0 - 0
0

 

Belgia hadde en drømmeåpning mot Russland og vant 3-0 i sin første kamp. Den neste kampen i Parken skulle derimot bli tøffere enn forventet. Mange så for seg et skadet Danmark uten Eriksen som ikke lenger deltar i turneringen etter hjertestansen. Danmark åpnet med 1-0 etter bare 1,5 minutt og overkjørte Belgia i de 45 første minuttene av kampen. Andre periode ble derimot litt annerledes. Belgia satt i 2 på rappen og snudde kampen til en 2-1 seier. Belgia har nå 6 poeng og skal møte Finland i sin neste kamp. Selv med tap i denne kampen er det lite trolig at Finland scorer nok mål til å gå videre på målforskjell.

Danmark og Russland er fortsatt usikre og skal møtes i siste runde av gruppe spillet. Dette blir en vinn- eller forsvinn-kamp for begge lag. Dersom Finland taper sin kamp mot Belgia, som de trolig vil, har både Danmark og Russland en sjanse. Russland trenger bare vinne kampen om Finland taper, men dersom Danmark vinner må de snu målforskjellen over begge lagene med 3 poeng.

 

Gruppe C

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Slovenia
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Danmark
0
0
0
0
0 - 0
0
3
England
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Serbia
0
0
0
0
0 - 0
0

Nederland er det eneste laget i gruppe C med sikker plass. De har nå 6 poeng etter to kamper og ettersom Ukraina og Østerrike, som begge har 3 poeng, skal møtes i siste kamp er det kun en av dem som får 6 poeng. Vinneren av den kampen vil dermed gå videre til sluttspillet med Nederland.

 

De resterende gruppene har ikke enda spilt sine kamper. Når andre runde er ferdigspilt vil vi komme med en oppdatert liste over hvilke lag som er videre, og hvem som fortsatt må kjempe om en plass i finalene.


Brighton - Chelsea