Velobet

Bilde: Bilbyrån

Finland vant 1-0 over Danmark i København

I går møttes Finland og Danmark på dansk hjemmebane i København, og det var duket for en kjempe kamp. Dessverre ble ting mer dramatisk enn man håpet på. Den danske stjernespilleren falt plutselig om mot slutten av første omgang og ble liggende livløs på banen. Flere medspillere så heldigvis umiddelbart hvor alvorlig det var og han ble lagt stabilt sideleie, mens førstehjelpen var på vei. Det ble fort stille på banen da det medisinske personellet satt i gang hjerte- og lungeredning på Christian Eriksen. Etter Eriksen ble rullet av banen på båre var det lenge en stor usikkerhet om spilleren faktisk var i livet. Kampen ble imidlertid utsatt frem til UEFA meldte at han var bevisst og stabil. Det ble dermed bestemt at kampen skulle ferdigspilles senere på kvelden. 

Andre halvdel var tydelig preget av dramaet og Danmark var ikke å kjenne igjen på banen. Finland utnyttet dette og tok ledelsen 1-0. Danmark evnet ikke å ta igjen dette og kampen endte 1-0 til Finland som tok med seg 3 poeng fra kveldens kamp. 

Kritikkverdig avgjørelse

At kampen ble fortsatt har senere blitt kritisert av flere. Blant annet Michael Laudrup gikk ut i danske TV 3 etter kampen.

 – Jeg respekterer at vårt eget lag gjorde det, og i og for seg de finske. Men når det skjer noe sånt, har man ikke overskudd eller overblikk til å ta viktige beslutninger. Det skal være noen som gir beskjed om at her stopper vi.

Den danske treneren Kasper Hjulmand var også ute å kritiserte avgjørelsen

 – Jeg synes ærlig talt ikke at de skulle ha vært tilbake på banen. Jeg har en følelse av at det var feil å be spillerne om å ta den avgjørelsen

Danmark fikk dermed ikke den sterke åpningen på hjemmebane, som de hadde håpet på. De kan likevel si seg heldige som fortsatt har Eriksen i livet, og god behold. Det er nå bekreftet at Eriksen fikk hjertestans på banen og var borte en lite periode før de fikk startet hjertet igjen. 


Brighton - Chelsea