Viktige poeng sto på spill i dagens møte mellom Georgia og Tsjekkia. Til tross for sterk vilje fra begge lagene endte kampen uavgjort, og de fikk med seg ett poeng hver hjem.

Georgia var nær uavgjort i sin forrige kamp mot Tyrkia, men tapte til slutt 3-1. Det samme gjelder Tsjekkia, som overraskende tok ledelsen 1-0 mot Portugal i første runde. Portugal snudde imidlertid kampen og sikret seg til slutt en 2-1-seier. Nå møtes Georgia og Tsjekkia i sitt første møte noensinne, og begge er ivrige etter å hente seg inn igjen og sikre seg viktige poeng i turneringen.

Kampen startet med høy energi fra begge sider. Allerede i de første minuttene måtte Georgias målvakt, Giorgi Mamardashvili, gjøre en viktig redning etter at Tsjekkia hadde skapt kampens første målsjanse.

Tsjekkia etablerte raskt et høyt press og viste at de ønsket å trille ball. Men etter den hektiske starten roet Tsjekkia ned spillet noe, noe som ga dem en kort pustepause etter å ha dominert de første minuttene. Til tross for dette klarte de å vinne to hjørnespark raskt etter hverandre, men Mamardashvili sto stødig i mål og styrte ballen trygt unna.

Tsjekkias Vladimir Coufal fikk gult kort etter en hard takling på Kvaradona. Situasjonen ble etterfulgt av ytterligere uro da Tsjekkia fikk et mål annullert for håndball etter VAR-granskning. Georgia begynte gradvis å finne rytmen og spilte mer aggressivt mot slutten av omgangen. Kaptein Guram Kashia viste vei med sitt engasjement, selv om det kostet ham et gult kort. Kampen forble jevn med perioder der kontrollen skiftet mellom lagene, noe som resulterte i at tempoet stadig endret seg.

Like før pause fikk Georgia et frispark som ga Kashia en gyllen mulighet til å åpne scoringen, men forsøket mislyktes. I etterkant av scenene ble det slått fast at det var håndball, og Georges Mikautadze kunne sikre ledelsen for Georgia fra straffemerket.

Tsjekkia svarte med en umiddelbar målsjanse, men Mamardashvili reddet, og dermed sto det 1-0 til Georgia til pause.

Andre omgang

Georgia startet andre omgang sterkt, vel vitende om at en seier ville forbedre sjansene deres i turneringen. For Tsjekkia var det enda viktigere – et tap ville i praksis bety slutten på EM-eventyret, noe som ville vært en skikkelig fiasko.

Tsjekkia klarte å utligne tidlig på en corner. Tomas Soucek headet ballen rett i stolpen, og returen landet perfekt foran Patrik Schick, som fra kloss hold enkelt kunne sette ballen i mål. Utligningen til 1-1 var et faktum, og Tsjekkia fikk ny energi. Kort tid etter fortsatte Tsjekkia å presse og skapte en ny farlig målsjanse etter en corner, og Georgia svarte med et dobbeltbytte for å prøve å ta tilbake kontrollen over kampen.

Spillet ble avbrutt da Schick ble tvunget til å legge seg ned etter en kollisjon. Han klarte å forlate banen for egen maskin, men det så ikke lovende ut. Med avgjørende minutter igjen av kampen og en avgjørende kamp mot Tyrkia i siste runde, er det ikke det beste for Tsjekkia.

Begge lagene viste tydelig at de ønsket å sikre seg tre poeng. Med ti minutter igjen fikk Soucek gult kort for en uvøren takling på Kvaradona, og dermed var Tsjekkia oppe i fem gule kort totalt.

Til tross for flere farlige hjørnespark og en tre-mot-en-scoringssjanse for Georigia i sluttsekundene, klarte ingen av lagene å finne nettmaskene igjen. Kampen endte 1-1, noe som betyr at begge lagene måtte nøye seg med ett poeng hver.

Tyrkia møter Portugal i dagens neste kamp, og Gruppe F avslutter sitt gruppespill onsdag 25. juni kl. 21.00

 

Georgia – Tsjekkia 1-1 (1-0)

‘45+3 1-0 Georges Mikautadze
‘59 1-1 Patrik Schick