Gruppespillet i Europamesterskapet i fotball 2024 er nå over, og 16 av de 24 lagene som deltok i mesterskapet kan nå forberede seg på neste fase av turneringen. I mellomtiden er det åtte nasjoner som pakker kofferten og avslutter sitt EM-eventyr her.

Det var spenning helt til siste slutt i gruppe F, der tre lag kjempet om andreplassen og en plass sammen med Portugal. Til slutt var det Tyrkia som tok posisjonen som innebar automatisk avansement til sluttspillet, etter å ha tatt tre poeng i kampen mot Tsjekkia etter et sent åpningsmål. Dette ble kombinert med sluttresultatet mellom Portugal og Georgia, der sluttresultatet ble 2-0 i georgisk favør.

Det skulle også ta helt til de to siste gruppespillkampene ble avgjort før det ble klart hvem som skulle bli den siste gruppetreeren som gikk videre. Slovenia, Nederland og Slovakia var allerede videre, men sluttresultatet mellom Tyrkia og Tsjekkia gjorde at det var Georgia som tok den siste plassen i åttedelsfinalene.

Rangeringen av gruppetreerne i EM-2024

Pos Land Kamper Seire Uavgjort Tap MF Poeng Gruppe
1. Nederland 3 1 1 1 0 4 D
2.  Georgia 3 1 1 1 0 4 F
3.  Slovakia 3 1 1 1 0 4 E
4.  Slovenia 3 0 3 0 0 3 C
5. Ungarn 3 1 0 0 -3 3 A
6. Kroatia 3 0 2 1 -3 2 B

Basert på den allerede fastsatte fordelingsnøkkelen ble lagene plassert i åttendedelsfinalene, som nå er oppsummert nedenfor. EM-sluttspillet begynner på lørdag med de første åttendedelsfinalene. Nedfor er alle kampene listet opp, inkludert hvor den spiller og hvilken kanal som sender kampen. Som man kan se, sender NRK1 en kamp pr dag, og TV2 gjør det samme. De alternerer med hvem som sender kl.18-kampen og kl. 21-kampen.

Alle åttendedelsfinalene i fotball-EM 2024

Lørdag 29. juni

kl. 18:00 Sveits – Italia
Olympiastadion, Berlin
Kanal: NRK1 og i NRK TV

kl. 21:00 Tyskland – Danmark
Westfalenstadion, Dortmund
Kanal: TV2 Direkte og TV 2 Play

Søndag 30. juni

kl. 18:00 England – Slovakia
Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
Kanal: TV2 Direkte og TV 2 Play

kl. 21:00 Spania – Georgia
RheinEnergieStadion, Köln
Kanal: NRK1 og i NRK TV

Mandag 1. juli

kl. 18:00 Frankrike – Belgia
Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf
Kanal: NRK1 og i NRK TV

kl. 21:00 Portugal – Slovenia
Waldstadion, Frankfurt
Kanal: TV2 Direkte og TV 2 Play

Tirsdag 2. juli

kl. 18:00 Romania – Nederland
Allianz Arena, München
Kanal: TV2 Direkte og TV 2 Play

kl. 21:00 Østerrike – Tyrkia
Red Bull Arena, Leipzig
Kanal: NRK1 og i NRK TV

Se en alltid oppdatert oversikt over sluttspillkampene her, sammen med hvem som sender kampene.