Velobet

Endelig var Ada Hegerberg tilbake. Hun gjorde seg godt bemerket i dagens kamp hjemme mot Portugal da Norge herjet med de og vant hele 4-0. Med det holdes også drømmen om å bli værende i nivå A i Nations League. 
Siste plass i gruppen, rykker ned til Nivå B og Norge måtte vinne mot Portugal for å unngå sisteplassen.
Hegerberg, som ikke har spilt landslagskamp siden august, brukte under 3 minutter på å putte det første målet. Bratberg Lund fikk inn et nydelig innlegg som Hegerberg sendte nådeløst rett i mål med hodet.

Kun fem minutter senere skulle hun få nok en sjanse. Portugals Costa handset innenfor egen 16-meter, og dommer Ivana Martinčić pekte på straffemerket. Hegerberg fikk sitt andre for kvelden da hun plasserte straffesparket utagbart nede ved høyre stolperot.

Selv om Portugal hadde ballen mest, slet de med å komme til sjanser på grunn av Norges forsvar som stod solid samlet. Lagene gikk dermed til pause med 2-0 til Norge.

Etter pausen tok det bare fem minutter for Hegerberg var der igjen. Fra kloss hold reddet Portugals målvakt Ines Pereira skuddet til Elisabeth Terland, men måtte gi retur og Hegerberg spaserte enkelt inn 3-0. Dette er hennes første hattrick på landslaget.

Etter Hegerbergs siste mål, ble hun byttet ut med Sophie Romàn Haug. Og nettopp Romàn Haug var kvinnen som skulle sette det siste målet, som kom på overtid. Thea Bjelde la inn fra høyre side til som fikk stanget inn Sophie Romàn Haug i det lengste hjørnet på overtid.

Også Caroline Graham Hansen var tilbake på landslaget etter skade, men måtte byttes ut like etter pause pga en smell på slutten av første omgang.

– Det er alltid kjedelig når noen blir skadet. Hun fikk en skikkelig trøkk i ankelen i første omgang, og det var såpass vondt at vi var bekymret for andre omgang. Det var verdt å spare henne da vi hadde såpass god ledelse, sier landslagslege Trygve Hunemo til TV 2.

Norge – Portugal (2-0)
3′ 1-0 Ada Hegerberg
8′ 2-0 Ada Hegerberg (straffe)
50′ 3-0 Ada Hegerberg
90’+3 4-0 Sophie Romàn Haug

Startelleveren

23. Aurora Mikalsen
13. Thea Bjelde
6. Maren Mjelde
16. Mathilde Harviken
20. Marit Bratberg Lund 85′
10. Caroline Graham Hansen 46′
7. Ingrid Syrstad Engen
8. Vilde Bøe Risa
18. Frida Maanum 85′
19. Elisabeth Terland
14. Ada Hegerberg 58′

Benytta innbyttere:
Karina Sævik 46′
Sophie Romàn Haug 58′
Tuva Hansen 85′
Celin Bizet Ildhusøy 85′

Tabell Gruppe A2

# Lag S V U T MP P
1  Frankrike 5 4 1 0 +7 13
2 Østerrike 5 2 1 2 -2 7
3  Norge 5 1 2 2 +2 5
4  Portugal 5 1 0 4 -7 3

Frankrike vant i kveld 3-0 over Østerrike, som gjør at med seier mot Østerrike tirsdag vil Norge bli gruppetoer og sikre plassen på nivå A uten playoff.

Allerede tirsdag spilles den siste runde i Nations League.

Østerrike – Norge, avspark kl. 19.15. Kampen kan sees på TV2 Direkte


Brighton - Chelsea