Velobet

Bilde: Bildbyrån

Slik gikk det sist EURO 2016

Nå er det 5 år siden sist fotball-EM og kvartfinalene den gang, så ganske annerledes ut. Av årets 8 lag som er med videre til kvartfinalene i EURO 2020 er det kun 2 av dem som var med sist EM. Disse to er Belgia og Italia, som nå møter hverandre i kvarten. Både Belgia og Italia røk sist ut i hver sin kvartfinale, men i år er vi i hvert fall sikret minst en av dem videre til semifinale.

Kvartfinalene i EURO 2016

Sist EM hadde vi som sagt 6 andre lag enn de 8 som er med i år, med bare Belgia og Italia som står. Itellegg til disse vatr det også Portugal, Polen, Wales, Tyskland, Frankrike og Island. Av disse lagene så kampe slik ut:

Polen – Portugal (1-1′)

Wales – Belgia (3-1)

Tyskland – Italia (1′-1)

Frankrike – Island (5-2)

Portugal gikk videre fra sin kamp og møtte deretter Wales. Denne kampen endte 2-0 til Portugal som tok seg til finalen. Der møtte de Frankrike som i sin semifinale hadde slått ut Tyskland 2-0. Finalen ble en utrolig spennede kamp, men det var Portugal som satte kampen eneste mål, og ble europamestere.

I år ble både Frankrike og Portugal slått ut av EM, og vi har 6 nye lag med muligheten til å ta seieren.

 


Brighton & Hove Albion - Manchester City