Velobet

I år ble det tidlig lagt merke til i fotball-EM at en gruppe var betydelig tøffere enn de andre. Dette var gruppe F, dødens gruppe.

Her fant vi de tre største gullfavorittene til årets EURO, og alle skulle slåss om plass videre fra samme gruppe.

Dødens gruppe (gruppe F)

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Tsjekkia
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Tyrkia
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Portugal
0
0
0
0
0 - 0
0

På forhånd ville nok de fleste satt Frankrike som den aller største favoritten, og med verdensmestertittelen i ryggen er det godt forståelig. Tyskland og Portugal er også store favoritter, og med et Ungarn som overrasket veldig ble dødens gruppe mer spennende enn de fleste hadde trodd. Som vi ser over, tok alle de tre favorittene seg videre fra gruppe spillet. Nå er alle ute, så hva skjedde?

Frankrike spilt godt mot Sveits, og så ut til å ta seieren lett, men dreit seg ut de siste ti minuttene og ble slått ut på straffer. Portugal møtte en annen kjempe, Belgia, og var rett og slett ikke gode nok. Tyskland møtte England, som ikke hadde prestert særlig godt frem til den kampen, og måtte forlate mesterskapet med et tomålstap.

Dermed er samtlige lag fra dødens gruppe ute av EM, og navnet står seg.


Brighton - Chelsea