Velobet

Bilde: Bildbyrån

I går ble de to siste åttendelsfinalene spilt, og det er nå avklart hvem som skal videre til kvartfinale.

England – Tyskland

Et utrolig spennende oppgjør mellom to nasjoner kjent for sitt innbyrdes oppgjør og konflikter. Tyskland som har slått England i alle mesterskapskamper helt siden 1966 hadde statistikken på sin side, men det skulle holde hardt. England viste en enorm evne og vilje til å bryte gjennom det tyske forsvaret og skapte stadig flere situasjoner foran mål. Jack Grealish skulle kanskje bli kveldens beste bytte, for bare minutter etter han var satt på, skapte han en god situasjon for England som satt kampens første mål. Mer trengte de ikke, for Tyskland klarte ikke å komme tilbake. England avgjorde dermed kampen med Kanes første mål i EM, og sendte dem videre til kvartfinale med 2-0 seier.

Sverige – Ukraina

En kjempe kamp mellom to lag som man kanskje ikke hadde sett for seg skulle komme så langt. Som nordmenn heier nok de fleste på våre naboer som fikk en tøff start da Ukraina satte 1-0. Til tross for dette var det Sverige som skapte mest, og fikk senere betalt da Forsberg satte sitt 4 mål i turneringen og utliknet til 1-1. Denne stillingen stod seg, og de aller fleste så fort atte dette skulle avgjøres i ekstraomganger eller straffer. Ekstraomgangene endte ikke slik svenskene hadde ønsket. Med et rødt kort måtte Sverige spille med en mann mindre, og var svært redusert. Dette utnyttet Ukraina som satte det avgjørende målet bare minutter før slutt. Dermed tok Ukraina seieren og er videre til kvartfinale.


Brighton - Chelsea