Bilde: Bildbyrån

Sveits og Spania videre etter drama i ekstraomganger og straffer

Etter gårsdagens kamper ble det mer drama og mål enn de aller fleste hadde trodd på forhånd.

Spania og Kroatia

Etter en tidlig spansk keepertabbe i første omgang så det ut til å bli en tung kamp for Spania som har slitt stort med å produsere mål. Kroatia så også ut til å få en sterk boost av målet og første omgang ga store sjanser til begge lag, men Spania var det sterkeste laget. De satte inne 1-1 like før pause og deretter 2 til i andre omgang. Når alle så for seg at EM-mulighetene til Kroatia var borte satte de både en og to mål som satte stillingen 3-3. Ekstraomganger skulle dermed avgjøre kampen, men i Spanias favør. De ønsket ikke mye spenning og satte inn både 4-3 og 5-3. Kampen endte 5-3 og Spania skal videre til kvartfinale.

Frankrike – Sveits

Igjen var det underdogene som tok styringen i kampen med en tidlig scoring. Sveits satte 1-0 og Frankrike var i sjokk. Like etter kom også en sveitsisk straffe som fort kunne ha avgjort kampen, men Lloris reddet håpet om fransk seier! Utover i kampen klarte Frankrike å karre seg tilbake og like før slutt stod stillingen 3-1 til Frankrike, mens Sveits ga ikke opp. På samme måte som Kroatia snudde de til både 3-2 og deretter 3-3 bare minutter før slutt.

Ekstraomgangene hadde lite å by på ettersom ingen lag produserte mål. EM fik derfor sin aller første straffe konkurranse, og sjelden har man sett så gode straffer. En etter en satt de gode og harde skudd i nettet. Da Sveits stod med 5 mål, lå presset på stjernen Mbappé som ikke klarte å sette sin straffe. Sveits brøt ut i glede! De skal videre til kvartfinale!