Velobet

Bilde: Bildbyrån

Både Tsjekkia og Belgia går videre til kvartfinalene i årets fotball-EM

Etter to utrolig spennende kamper er det nå avklart to nye lag i kvartfinalene. Det var Tsjekkia mot Nederland, og Portugal mot Belgia. På forhånd hadde nok de fleste sett for seg at Nederland skulle gjøre enkel oppgave ut av Tsjekkia, men slik ble det ikke i det hele tatt. Med 2 mål feil vei hadde Nederland fullstending undervurdert Tsjekkia som rett og slett rundspilte Nederland i 90 minutter. Tsjekkia er dermed videre til kvartfinalen og skal møte Danmark i sin neste kamp.

Kveldens andre kamp skulle bli en å huske. Den regjerende europamesteren, Portugal, men Ronaldo på laget møtte det høyest rangerte laget i verden, nemlig Belgia. Det var duket for en utrolig spennende kamp, men Portugal hadde lite å bidra med i første omgang. Med alle 11 mann på sin egen halvdel nesten hele omgangen var det enkelt for Belgia å trille ball opp og ned på portugisisk side, og det fikk resultater. Like før slutten av 1. omgang fikk T. Hazard en suser fra 16 meteren som gikk rett i nettet, og satte 1-0 Belgia. Dette skulle bli kampens eneste mål, men ikke den enste sjansen. Portugal hadde fullstendig omstilt i andre omgang og dominerte kampen de siste 15 minuttene. Belgia som lå i ledelsen minnet veldig om gårsdagens Italia som ikke så ut til å ønske noe arbeid fremover. Med sjanse etter sjanse blåste Belgia dem bort på dårlig innsats og tempo. Heldigvis holdt det helt inn, og kampen endte 1-0. Belgia møter dermed Italia i sin neste kamp, og EM-mesteren kan fort avgjøres her.


Brighton - Chelsea