Bilde: Bildbyrån

Italia slo Østerrike 2-1 i gårsdagens kamp på Wembley Stadium

I går kveld ble det mer spennende enn mange hadd trodd, da Italia møtte Østerrike på gresset. Italia som mange har sett på som det klart beste laget dette EM så ikke ut til å skjønne hvordan de skulle punktere østerrikerne.

I første omgang var det ingen tiv om hvilket lag som var best. Italia spilte enkelt og greit, og hadde en rekke gode forsøk, men ingenting som ble farlig nok. Østerrikerne derimot hadde mindre å bidra med offensivt, men stod sterke bakover. I andre periode trodde nok alle at Italia endelig skulle ta knekken på Østerrike, men det ble tvert om. Østerrike viste flott fotball og skapte flere gode sjanser. De hadde også en scoring som senere ble annulert på off-side, men det satt en støkk i de italienske spillerne. Etter 90 minutter spilt stod det fortsatt 0-0, og vi gikk over på ekstra omganger. Da brukte ikke Italia lang tid på å sikre kampen med både 1 og 2 mål, men der stoppet det. Med en 2 måls ledelse mistet de all initiativ, og så ikke ut til å prøve mer. Slappe angrep og jogging ble straffet med et fortjent Østerrisk mål, men det så ikke ut til å gjøre noe med den Italienske angrepsviljen. De fikk flere gratissjanser også senere i kampen, som de så og si ga bort på slappe skudd og dårlig innsats. Heldigvis fort Italienerne holt 2-1 helt inn, og de er nå videre i turneringen.

Italia skal i sin neste kamp spille kvartfinale mot vinneren av Belgia og Portugal den 2. juli klokken 21:00 i München.