Velobet

Bilde: Bildbyrån

Etter en utrolig spennende avslutning på gruppespillet har vi endelig fått avklart hvilke lag som går videre og skal spille i sluttspillet. I dag starter første kamp, og det er Wales som møter Danmark i første kamp klokken 18:00 i kveld. Litt senere på kvelden skal også storfavoritten Italia møte Østerrike klokken 21:00.

Første kamper i sluttspillet

Wales – Danmark

Dette kan bli en utrolig spennende kamp der Sveits utrolig nok tok flere poeng enn Danmark i gruppespillet, men allikevel kom på 3. plass, mens Danmark holdt 2.plassen. Til tross for at Danmark fikk en bedre plassering i gruppen har de ikke vist noen overbevisende form så langt. De hadde en sterk siste kamp mot Russland som sikret dem finaleplass, men annet har det ikke vært mye å skryte av. Wales derimot har vært litt opp og ned. De spiller til tider utrolig godt, men også slurvete og lite organisert. Sånn sett blir det en utrolig spennende kamp og det er ingen klar vinner på forhånd.

Italia – Østerrike

Dette blir en utrolig morsom kamp, men kanskje ikke så spennende. Italia har vist en helt fantastisk form så langt i mesterskapet  og gikk fra gruppespillet med 3 strake seiere og uten baklengsmål. Dette er den desidert sterkeste statistikken så langt i mesterskapet, og de står som en klar vinner hos de fleste. Østerrike derimot kommer fra en andreplass i sin gruppe med 6 poeng. Dette virker som sterke tall, men sett i lys av de andre lagene i gruppen faller det litt igjennom. Ukraine og Nord-Makedonia er ikke spesielt sterke lag, og seier mot disse betyr lite i en kamp mot Italia. For Italia skal dette bli en enkel kamp.

Belgia - Romania

Brighton & Hove Albion - Manchester City