Velobet

Bilde: Bildbyrån

2-0 seier til Danmark i gårsdagens åttendedelsfinale

I kveld møtte Danmark Wales i Amsterdam, og det ble en skikkelig drømmekamp for danskene, som tidligere har slitt i sluttspillet av EURO.

På forhånd var dette spådd til en skikkelig spennende kamp som fort kunne gått begge veier. Danmark var en liten forhåndsfavoritt, om man måtte velge noen, men ikke noe av betydning.

Wales åpnet de første 15 med klart best spill, de satt opp gode angrep og var defensivt sterke. Danskene så ikke ut til å vite hva de skulle gjøre mot et så etablert Wales, men ikke før det var gått 27 minutter fikk danske Kaspar Dolberg et kjemppe skudd som satt rett forbi keeper. 1-0 Danmark, og kampen hadde snudd. Danskene fikk fornyet selvtillit og det kom flere gode angrep med mye fantasi og evne. Til tross for dette ble det ikke flere mål i første omgang, men det tok ikke lang tid inn i andre.

Etter et flott angrep av danskene fikk Wales en dårlig klarering som gikk rett i bena på Dolberg som ikke nølte med å dundre ballen i nettet. Det stod 2-0 Danmark. Resten av kampen var klart preget av en solid Danmark og et Wales om måtte ofre mye for en mulighet til å redusere, og det måtte de betale for. Med bare 2 minutter igjen av ordinær tid satt danskene sitt tredje mål etterfulgt av en ny siste scoring like før slutt. Kampen endte 4-0 til Danmark.

Danmark er nå videre i sluttspillet av EURO 2020 og vil i sin neste kamp møte vinneren av Nederland og Tsjekkia til kvartfinale den 7.juli klokken 18.00 i Baku.

 


Brighton - Chelsea