Velobet

Mer enn 60 000 tilskuere vil kunne delta på fotball festen i Wembley Stadium under semi-finalen og finalen av EURO 2020!

Nå har engelske myndigheter endelig erklært at de ønsker å øke antall publikum på kampene i London mot slutten av årets fotball-EM. Kampene spilles på Wembley Stadium og det meldes om 75% kapasitet. Det vil si at det kan fylles opp med mer enn 60 000 mennesker under årets tre finaler i London.

Semifinalene skal spilles på tirsdag og onsdag 6, og 7 juli, mens finalen skal avgjøres noen dager senere på 11. juli.

Til tross for en økning i publikum vil det være strengt regime innen smittervern. negativ COVID-19 test og bevis for fullvaksinasjon vil kreves ved inngang. Det vil trolig innføres noen ytterligere tiltak mot smitte når kapasiteten åpnes, men det er enda ikke kjent hvilke konkrete tiltak som vil settes inn.

Før EM har UEFA vært tydelige på at de ønsker mye folk på årets fotball-EM og inndelingen av flere byer var noe av grunnen. På den måten skulle hver nasjon ha et mindre smittepress og samtidig kunne ha flere tilskuere på sine egne kamper. Særlig UEFA presidenten har utrykket sin glede over økningen av tilskuere og sa blant annet følgende.

“This tournament has been a beacon of hope to reassure people that we are returning to a more normal way of life and this is a further step along that road. I am grateful to the Prime Minister and the UK government for their hard work in finalising these arrangements with us, to make the tournament final stages a great success at Wembley.” (UEFA)


Brighton - Chelsea