Velobet

Bilde: Bildbyrån

I kveld skal siste runde med gruppespill-kamper spilles ferdig. Da har alle lag i turneringen spilt 3 kamper hver og møtt samtlige lag i sin egen gruppe. Når kampene er spilt ferdig vil ikke bare dødens gruppe, gruppe F, være ferdig, men også 3.plassene i de andre gruppene.

Slik fungerer uttaket til sluttspillet:

I hver gruppe er 1.plass og 2.plass sikret plass i finalene, mens de totalt 4 beste 3.plassene fra alle gruppene også går videre. Dette avgjøres som regel på poengene de har i gruppen sin, men kan også avgjøres på målforskjell.

I kveld spilles altså gruppe E og gruppe F ferdig

Belgia - Romania
        LeoVegas

I gruppe E møter Sverige Polen, mens Spania møter Slovakia. Per nå ligger Sverige på første plass med 4 poeng, mens Slovakia ligger bak med 3 poeng. Helt bakerst ligger Spania og Polen med 2 og 1 poeng. For at Polen og Spania skal ha noen sjanse for avansement er de helt avhengige av seier i kveldens kamp. Spania vil kun trenge en seier, mens Polen må redusere målforskjellen i tillegg.

Gruppe F, også kjent som dødens gruppe, spilles også ferdig i kveld. Her finner vi de store lagene som Frankrike, Tyskland og Portugal pluss Ungarn. Frankrike leder sin gruppe nå med 4 poeng, med Tyskland og Portugal rett bak med 3 hver. I kveld møter Frankrike Portugal og vinneren her vil gå videre til sluttspillet. Tyskland møter derimot Ungarn, som har vist et fantastisk mot dette EM, men som neppe vil kunne dunke ut Tyskland. Er vi heldige i kveld med et uavgjort kan vi fort få alle de tre lagene med videre i sluttspillet.


Brighton - Chelsea