Velobet

Bilde: Bildbyrån

UEFA ønsket ingen regnbue-markering på onsdag!

Det var Tysklands egne lokale myndigheter som først ønsket å støtte pride markeringen rundt om i verden ved å lyse opp München i regnbuefarger i kampen mot Ungarn. Nå har UEFA gått ut å sagt nei til forslaget.

Dette kommer som et resultat av Ungarns forbud mot «promotering av homofili» ovenfor mindreårige. Ettersom UEFA ikke ønsker å blande politikk og sport har de derfor nektet München å lyse opp fotball stadion i farger før kampen.

Tysklands kaptein og keeper ble også sett med et regnbuefarget kapteinsbånd, noe som senere ble undersøkt av UEFA. Heldigvis ble det ikke iverksatt noen sanksjoner eller ytterligere handlinger mot kapteinen ettersom de konkluderte med at det symboliserte mangfold og var dermed en «god sak».

Allianz Arena vil derfor ikke være preget av regnbuens farger under neste kamp på onsdag mellom Tyskland og Ungarn. Styreleder i bundesligaklubben Eintracht Frankfurt Axel Hellmann har derfor oppfordret alle andre tyske klubber om å lyse opp deres stadioner som en reaksjon mot UEFA.


Brighton & Hove Albion - Manchester City