Velobet

Bilde: Bildbyrån

I kveld kan dødens gruppe avgjøres – avhengig av tysk seier for å få alle lag videre til sluttspillet

I dag spiller alle lag i gruppe F og det er helt avgjørende med poeng for alle lag i gruppen. Etter første runde var det kun Frankrike og Portugal som stod med poeng i gruppen, og hadde 3 hver. Tyskland og Ungarn som begge tapte sine kamper møter nå hvert sitt vinner lag, og gruppen kan med litt uflaks, eller flask avhengig av hvordan du ser det, være avgjort allerede i kveld.

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Tsjekkia
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Tyrkia
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Portugal
0
0
0
0
0 - 0
0

Første kampen ble spilt mellom Frankrike og Ungarn, og en Fransk seier ville gitt dem en enkel vei videre fra gruppen. Slik ble det dessverre ikke for de regjerende verdensmesterne. Ungarn viste sterk fotball og fikk kampens første scoring på overtid i første periode. Det stod dermed 1-0 til pause. Til tross for en ballbesittelse på 60% til Frankrike, lot scoringen seg vente helt frem til det 66. minutt. Det var da Griezmann som satte en Ungarsk deflection inn i nettet og kampen stod 1-1.

Hvert lag går derfor av banen med ett poeng hver. Frankrike har dermed 4 poeng i gruppen, og er ikke lengre sikret plass i finalen dersom de går på et tap i siste kamp mot Portugal. Dersom Tyskland nå vinner neste kamp kan det bli utrolig spennende i dødens gruppe.

Da vil Frankrike lede gruppen foran Tyskland og Portugal, som da har 3 poeng hver, mens Ungarn bånner tabellen med 1. Dette er muligens ett ønskelig resultat for oss fotballsupportere ettersom det åpner for at alle de tre lagene går videre til sluttspillet.

Per nå er ingenting sikkert ettersom vi fremdeles venter på sluttresultatet fra den avgjørende kampen mellom Tyskland og Portugal, som skal spilles i kveld klokken 18.00.


Brighton - Chelsea