Velobet

Bilde: Bildybrån

Har det fineste målet i EM 2020 allerede blitt scoret?

Hva som blir det fineste målet i mesterskapet pleier vanligvis å være noe som blir diskutert mye, men i år kan det virke som det allerede har blitt avgjort. Den tsjekkiske spissen Patric Schick scoret nemlig et helt uvirkelig langskudd som førte til en overbevisende 2-0 seier over Skottland. I første omgang hadde allerede Schick scoret et mål, men det var først rett etter starten av andre omgang at det enorme langskuddet gikk i nettet. Ifølge Opta, var det det lengste målet som har blitt scoret i EM siden 1980. Du kan se en video av målet her:

Et annet mål som også må nevnes når vi snakker om flotte mål er det helt rå skuddet til Ukrainske Andriy Yarmolenko mot Nederland. Selv om målet til Yarmolenko ikke greide å snu kampen er det helt klart et av de aller fineste målene vi har sett så langt i denne turneringen. Du kan se video av målet under.

Det siste målet som selvfølgelig også må nevnes finner vi i Portugals første kamp mot et friskt Ungarn. Stjernespissen Ronaldo så først ut til å ha en svært dårlig dag på jobben da han måkte en gratis scoring rett over mål. Han har den siste tiden blitt sterkt kritisert for sine prestasjoner, og det kunne se ut som at kritikerne hadde rett. Slik ser ikke Ronaldo det. Etter en flott 1-0 scoring av Portugal fikk han en straffe, og satte inn 2-0. Like før slutt skulle han allikevel greie å score et av sine fineste mål.

Selv om ikke målet i seg selv er så utrolig vakkert har vi i denne scoringen lagt vekt på måten det ble satt opp. Et nydelig veggspill mellom Ronaldo og Portugals Rafa og Moutinho. Ballen ble lagt nydelig inn i 16, ut til Ronaldo som igjen la den inn i feltet og fikk den tilbake rett foran mål. Deretter ble jobben lett for en av verdens beste fotballspillere, som enkelt passerte keeper og la ballen i nettet.

Om du har lyst til å holde deg oppdatert på alle kamper og tabeller under mesterskapet, finner du alt du trenger ved å klikke her.