Velobet

Danmark ønsker klart svar om tilskuere i København før EM 

København er en av de store byene som skal avholde EM kamper i sommer. Selv om COVID-19 situasjonen ikke tillater et normalt EM med folkefester og fulle tribuner, har de selv sagt at de ønsker tilskuere på kampene. 

Parken er stadioen i København som vil brukes under europamesterskapet og det lokale næringslivet ser nå etter svar om det også tillates servering og andre tilbud utenfor stadion. 

Før pandemien var det estimert en kapasitet på ca 40 000 mennesker på arrangementer rundt kampene, samt andre steder i Danmark. Nå ser det ut som at antallet har sunket til rundt 13 til 19 000 tilskuere, som skal fordeles i soner. 

Usikkerheten i antall besøkende til byen er helt avgjørende for det lokale næringslivet til sommeren. Direktør Brian Mikkelsen meddeler blant annet at:

– Vi kan ikke vente lenger på svar, for vi skal begynne nå med å bygge opp de ulike supportersonene. Vi er nødt til å vite nå om vi kan fortsette vår planlegging, eller om vi må dra ut stikkontakten, hvilket vi selvfølgelig ikke håper, fortsetter han med adresse til politikerne.

Fotball EM starter den 11.juni i sommer og vi skal følge hele mesterskapet. Dersom du er interessert i å høre mer om mesterskapet kan du følge med her på fotball-em.com


Brighton & Hove Albion - Manchester City