Velobet

Stefan Johansen (30) gir seg på landslaget

Twitter

Jeg føler det er naturlig å gi meg nå med en ny generasjon på vei og det nylige trenerskiftet. Det har vært en ære å spille for Norge de siste åtte årene, og jeg vil spesielt takke Lars Lagerbäck som ga meg muligheten til å være kaptein. Det har vært en av de største høydepunktene i karrieren for meg og resten av familien, forteller Johansen til TV2. 

Det var TV2 som først meldte at 30- åringen gir seg som kaptein på landslaget, og han bekrefter selv nyhetene på sin Instagram.

– En epoke i karrieren er over. Jeg har spilt min siste kamp med flagget på brystet. Jeg føler det er naturlig å gi meg nå med en ny generasjon på vei og det nylige trenerskiftet, skriver Johansen på sin Instagram.

Sterk karriere

Stefan Johansen har vært kaptein på laget helt siden 2017, og spilt der siden sin første debut gjennom Drillos ledelse i 2013. Dette var kort tid etter han markerte seg som spiller på Norges U21 lag i EMs bronsefinale. 

Siden den gang har han spilt 54 kamper til for Norge, med sin 55. kamp mot Serbia der Norge tapte 1-2 i EM-playoffen.

Trenerbytte

Etter Solbakken ble ny landslagstrener var ikke Johansen lenger et mulig valg, og må derfor se til en yngre generasjon spillere. Den nye landslagstreneren skal nå ta ut sin første tropp som skal møte Gibraltar, Tyrkia og Montenegro.

– Jeg respekterer valget, og jeg har hatt fine samtaler med Stefan. Årsaken skal ikke jeg uttale meg om, sier Solbakken til TV2.

Tidligere landslagstrener Egil Olsen er sikker på at den nye troppen kommer til å stille vel så sterkt, selv uten den tidligere kapteinen.

– Jeg tror ikke det betyr så mye for landslaget at Stefan gir seg. Jeg tror ikke det er en spiller Ståle hadde satset veldig på, med tanke på de som er på vei opp.


Brighton & Hove Albion - Manchester City