Beløpet til fordeling til de deltakende lagene er bekreftet på samme nivå som for UEFA EURO 2020, det vil si totalt 331 millioner euro. Premiepengene ble endelig fastsatt 2. desember 2023. Hver nasjon vil motta €9,25 millioner for å delta i EM, og vinneren kan få opptil €28,25 millioner.

Runde oppnådd Beløp Antall lag
EM-turneringen € 9,25 mill 24 lag
Gruppespill €1 mill for seier

€500 000 for uavgjort

24 lag
Åttedelsfinale €1,5 mill 16
Kvartfinale €2,5 mill 8
Semifinale € 4 mill 4
Finaletaper €5 mill 1
EM-vinner €8 mill 1

UEFA EURO er ikke bare en av de største konkurransene i fotball, men i hele verdensidretten, og genererer betydelige inntekter. Hvor kommer disse pengene fra, og hvordan investerer UEFA så mye som mulig tilbake i fotballen?

Hvor inntektene kommer fra

Medierettigheter

EURO er en enormt populær turnering, med mange av de beste spillerne i fotball. Kvaliteten og dramaet på banen gjør det til et enormt populært arrangement, som millioner av mennesker over hele verden ønsker å se. For kringkastere og medier gir det en enorm rekkevidde og verdi.

Det betyr at salg av medierettigheter til å sende kamper direkte på TV og andre kanaler, som for eksempel strømming, utgjør den største andelen av EURO 2024s totale inntekter. Verdien av medierettighetene for EURO 2024 forventes å overgå EURO 2020 på 1,135 milliarder euro.

Global sponsorships

EUROs globale appell er også en viktig drivkraft for en annen viktig inntektsstrøm: sponsing.

Ved å tilby organisasjoner muligheten til å bli eksponert for millioner av fans og tilskuere, tiltrekker turneringen seg mange av verdens største selskaper og merkevarer.

Alipay+, Booking.com, Coca-Cola og Unilever er blant de store selskapene som har valgt å inngå partnerskap med EURO 2024 som offisielle globale sponsorer.

Billettering, gjestfrihet og lisensiering

Etterspørselen etter de mer enn to og en halv millioner kampbillettene som er tilgjengelige for EURO 2024, har vært enorm, og det forventes utsolgt på alle de ti tyske vertsstadionene. Kostnaden for hver enkelt av disse billettene, samt salg av hospitality, bidrar til å dekke turneringens driftskostnader.

En annen viktig inntektskilde er salg av lisenser til selskaper som produserer offisielle varer til turneringen. Uansett hvor de ser kampene – på stadion eller hjemme – kan fansen omfavne EM-ånden ved å kjøpe en rekke merkevarer, fra turneringsprogrammet og klistremerkealbum til klær og memorabilia.