Det er ikke ofte begge lagene får feire etter en fotballkamp. Men i kveld var det akkurat det som skjedde i Frankfurt, da et delt poeng mellom Slovakia og Romania ville ta begge lagene videre til åttedelsfinalene.

Forutsetningene var enkle: Vinneren av kampen ville sikre seg en plass i åttedelsfinalene. Taperen ville på sin side bli enten nummer tre eller fire i gruppen. Hvis kampen endte uavgjort, ville begge lagene være garantert en plass i mesterskapet.

Første omgang
Slovakia startet kampen i en farlig sjanse med en gang. Romanias Dragusin klarte imidlertid å spille bort det hele med sin første ballberøring.

På et frispark etter ni minutter kunne laget slå til igjen, da gjennom Juraj Kucka. Dette ble etterfulgt av to sjanser for Romania. Selv om lagene var klar over at uavgjort ville ta dem begge videre, var det tydelig at begge var ute etter en seier.

Slovakia var meget skarpe og hadde en meget farlig mulighet på et frispark etter tjue minutter. Ballen ble nesten styrt i mål av skytteren Lukáš Haraslín, men gikk like utenfor stolpen. Bare minutter senere kom Nicolae Stanciu fra Romania seg fri med et fint skudd, men Slovakias keeper Martin Dúbravka var våken og fanget ballen rett i armene.

I det 24. minutt brøt Slovakia nullen da Ondrej Duda headet et langskudd fra Kucka i mål.

Men Romania skulle få sjansen til å utligne. Răzvan Marin ble tildelt straffespark etter at Dávid Hancko hadde felt Ianis Hagi i straffefeltet, og Răzvan Marin satte sikkert inn 1-1 med en kraftfull avslutning.

Slovakia jaget en ny ledelse rett inn i pausen, men måtte forlate banen med 1-1 på resultattavlen. I sluttminuttene pådro rumenske Nicușor Bancu seg sitt andre gule kort i mesterskapet, noe som betyr at han nå går glipp av en eventuell sluttspillkamp. Andrei Burcă fikk også kortet før pause.

Andre omgang
Jakten på en ledelse fortsatte etter pause, og Slovakia var nære på da Florin Niță fikk et skudd klarert på streken. Bare minutter senere var laget tilbake i ledelsen da Lukáš Haraslín satte inn en avslutning fra venstre.

Nok et gult kort, denne gangen til Romanias trener Edward Iordanescu. Kort tid etter kom kampens første bytte, da Deian Sorescu kom inn i stedet for Florinel Coman i det rumenske angrepet. Lagets press fortsatte her, og Răzvan Marin kom til et meget godt skudd som Dubravka klarte å redde. Så kom et nytt forsøk som dessverre gikk like over.

Slovakia fikk også vist sine styrker da David Strelec fikk et godt skudd på Nită som kunne redde med venstrebeinet. Haraslín fikk også vist seg frem igjen med et skudd som gikk like utenfor. Nå øste regnet ned i Frankfurt.

Det ble foretatt doble bytter for begge lag, med fokus på å styrke angrepsspillet. For Slovakias del ga dette energi til hele laget, og forsvarsspilleren Denis Vavro scoret et forsøk med en lang ball fra utsiden av feltet. Samtidig var det tydelig at lagene hadde gått ned i tempo sammenlignet med hvordan kampen startet. Til tross for dette var det et ønske om tre poeng fra begge lag, som nå hadde levert henholdsvis tretten og ni forsøk på mål.

Nok et bytte for Slovakia, og Dávid Ďuriš debuterte i det som skulle bli hans fjortende landslagskamp.

Slovakia fikk en corner med åtte minutter igjen, en ball som ble nikket bort av det rumenske forsvaret. Kort tid etter hadde Romania den samme sjansen, men ballen gikk altfor høyt, over hele spillergruppen og ut på den andre siden av banen.

På Tre minutter ut i tilleggstiden valgte Slovakia å bruke sine to siste bytter. Men i stedet for full fart valgte begge lagene å ligge lavt, og da sluttsignalet lød kunne begge lagene feire at de var klare for åttendedelsfinalen.

Slovakia – Romania 1-1 (1-1)

24′ 1-0 Duda
37′ 1-1 Răzvan Marin

Startellever og benytta innbyttere

Slovakia (4-3-3): Dubravka – Pekarik (ut 90+2), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (ut 90+2) – Schranz (ut 78′), Strelec (ut 70′), Haraslín (ut 70′)

Innbyttere: Suslov (in 70′), Boženík (in 70′), Ďuriš (in 78′), Gyömbér (in 90+2), Bero (in 90+2)

Romania (4-5-1): Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M.Marin – Hagi (ut 66′), R.Marin (ut 86′), Stanciu, Coman (ut 58′) – Dragus (ut 67′)

Innbyttere: Sorescu (in 58′), Man (in 66′), Puscas (in 67′), Rus (in 86′)