Sent onsdag kveld ble EMs siste gruppe, gruppe F, avgjort, og Portugal var allerede spikret som gruppevinner. Se hvordan kveldens kamper påvirket stillingen generelt, og hvilke lag som blir med videre til åttedelsfinalene.

Sluttstillingen i gruppe F

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Portugal
3
2
0
1
5 - 3
6
2
Tyrkia
3
2
0
1
5 - 5
6
3
Georgia
3
1
1
1
4 - 4
4
4
Tsjekkia
3
0
1
2
3 - 5
1

Gruppevinner: Portugal, 6 poeng

Etter to åpningsseire mot Tsjekkia og Tyrkia hadde Portugal allerede sikret avansement som vinner av gruppe F før den siste gruppespillkampen mot Georgia. Etter første omgang lå laget under 0-1, og Georgia tok ledelsen med et tidlig mål fra Khvicha Kvaratskhelia. Laget, som trengte tre poeng for å ha en sjanse til å nå åttedelsfinalene, leverte en meget sterk prestasjon mot storlaget, som til slutt tapte kampen. Lagets stjerner var kanskje på banen, men de sparte tydeligvis på kreftene til den allerede avgjorte åttendedelsfinalen.

Når Portugal spiller åttendedelsfinale?
Portugal skal spille den sjette åttedelsfinalen, som finner sted i Frankfurt mandag 1. juli. Avspark er satt til kl. 21.00, og kampen sendes av TV2 Direkte.

Hvem møter Portugal i åttedelsfinalen?
På den andre siden av banen venter Slovenia, nummer tre i gruppe C.

Gruppetoer: Tyrkia, 6 poeng

Det tyrkiske landslaget klarte å vinne EM-åpningen mot Georgia, men ble deretter slått av Portugal. Kveldens møte med Tsjekkia resulterte til slutt i seier etter et vinnermål i det aller siste minuttet.

Når Tyrkia spiller sin åttedelsfinale?
Tirsdag 2. juli skal Tyrkia gjøre sitt ytterste for å avansere videre i EM. Den siste åttendedelsfinalen noensinne sparkes i gang kl. 21.00 og kan følges på NRK1.

Hvem møter Tyrkia i åttendedelsfinalen?
Østerrike har, som vinner av gruppe D, allerede kvalifisert seg til denne åttedelsfinalen, som finner sted i Leipzig.

Går Georgia, som endte på tredjeplass, videre til sluttspillet?
Georgia lå sist i gruppe F før siste runde, men klarte det som på papiret ville vært umulig: å slå Portugal. Med en 2-0-seier sikret laget tre viktige poeng som vil ta nasjonen opp på tredjeplass og en plass i sitt aller første europamesterskap.

Med fire poeng og en målforskjell på +-0 plasserte laget seg på andreplass i gruppen etter Nederland, og slukkte Ungarns drøm om avansement.

Hvem kan Georgia møte i åttendedelsfinalen?
Laget er plassert i samme åttedelsfinale som Spania, vinneren av gruppe B, en kamp som spilles i Köln på søndag.

Se en alltid oppdatert oversikt over sluttspillkampene her, sammen med hvem som sender kampene.