Den jevneste gruppen i EM 2024, Gruppe E, er nå ferdigspilt, med alle lagene på samme poengsum etter onsdagens kamper. Vi tar en titt på hvilke lag som nå går videre til åttedelsfinalene, og hvem som blir de neste motstanderne.

Slik endte Gruppe F

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Romania
3
1
1
1
4 - 3
4
2
Belgia
3
1
1
1
2 - 1
4
3
Slovakia
3
1
1
1
3 - 3
4
4
Ukraina
3
1
1
1
2 - 4
4

Gruppevinner Romania 4 poeng

Laget var ikke den store favoritten før mesterskapet, men takket være målforskjellen og antall scorede mål klarte de å seile helt til topps på tabellen. De eneste tre poengene kom i åpningskampen mot Ukraina (3-0), som ble etterfulgt av et 0-1-tap mot Belgia og deretter 1-1 mot Slovakia etter et viktig straffesparkmål av Razvan Marin.

Romania spiller i åttendedelsfinalen
Romania spiller i den syvende åttendedelsfinalen, som spilles i München tirsdag 2. juli. Avspark er satt til kl. 18.00, og kampen sendes på TV2 Direkte.

Hvem møter Romania i åttedelsfinalen?
Motstanderen blir det laget som kommer på tredjeplass i enten gruppe C eller D, der Slovenia og Nederland innehar disse plassene. Den nøyaktige motstanderen vil bli bestemt sent onsdag kveld.

Gruppetoer Belgia 4 poeng

Belgia startet EM med et noe overraskende tap mot Slovakia, som ble etterfulgt av en sårt tiltrengt seier mot Romania. Den siste kampen mot Ukraina ble imidlertid målløs på begge sider, noe som resulterte i en andreplass på tabellen.

Belgia spiller i åttendedelsfinalen
Mandag 1. juli skal Belgia gjøre sitt ytterste for å komme inn i sluttspillet på en helt annen måte enn de gjorde i gruppespillet. Kampen starter kl. 18:00 og sendes på NRK1.

Hvem møter Belgia i åttedelsfinalen?
Det er allerede klart at Belgia møter Frankrike i åttendedelsfinalen. Laget endte på andreplass i gruppe D tirsdag kveld.

Kan gruppetreer Slovakia ta seg til sluttspillet?

Slovakia er videre i EM og skal spille i sluttspillet. Før den siste gruppen har spilt sine kamper, ligger Slovakia på andre plass på rangeringen og kan dermed dårligst bli nummer tre. De fire beste av gruppetreerne går som kjent videre til sluttspillet.

Hvem kan Slovakia møte i åttedelsfinalene?
Slovakia vil møte enten Spania eller England som vant henholdvis Gruppe B og C. Hvem av disse motstanderne det blir, avgjøres når alle gruppene er ferdigspilt senere i kveld, da det vil være klart nøyaktig hvilke fire gruppetreere som går videre.

Se en alltid oppdatert oversikt over sluttspillkampene her, sammen med hvem som sender kampene.