Danmark er videre til åttedelsfinalen, men uten å vinne en eneste kamp. Nå venter Tyskland, en motstander de kunne ha unngått hvis de hadde tatt et gult kort til.
– Det vil jeg ikke bruke tid på, sier trener Kasper Hjulmand i mixed zone.

Danmark cruiset mot Serbia (0-0) i München. Etter en målløs kamp tok danskene andreplassen i gruppe C, som dessverre møter vertsnasjonen Tyskland i åttendedelsfinalen.

– Vi er fornøyde. Vi skal spille mot Tyskland på lørdag. Vi er videre og ser frem til å spille åttedelsfinale, sier Kasper Hjulmand i mixed zone.

Landslagstreneren mener at Danmark som vanlig kontrollerte begivenhetene i første omgang, men at de mistet litt momentum i andre omgang. Selv om forsvaret til tider var strålende mot et jagende Serbia.

– Vi har full kontroll i første omgang, vi spiller bra med ballen og skaper sjanser. De skaper ingenting på oss i første omgang. Vi får ikke omstillinger i andre omgang, og vi scorer ikke. Men vi har et godt forsvar, og vi er fleksible. Det er det vi setter høyest. Og det var nok til slutt, sier Hjulmand.

Tyskland er altså motstanderen. Men hvordan? Jo, Danmark tok andreplassen i gruppe C med tre poeng, akkurat som Slovenia. Lagene hadde samme antall poeng, antall scorede mål, målforskjell og gule kort. Danmark endte altså på andreplass i gruppen på grunn av bedre rangeringspoeng fra EM-kvalifiseringen, noe som betyr at tyskerne venter i åttendedelsfinalen. Spørsmålet er om det er rimelig at UEFA har satt det opp på den måten.

– Det er ikke noe jeg tenker på. Jeg ønsker ikke å bruke tid på det. Det er som det er, men jeg fokuserer på fotballen og det jeg kan påvirke. Og det er neste kamp, sier Kasper Hjulmand.

Et dansk gult kort på slutten av kampen ville vært nok til å unngå Tyskland i åttedelsfinalen, men landslagssjefen instruerte ikke spillerne sine til å ta et.

– Det var ikke noe jeg tenkte på i det hele tatt, sier han.

Har Tyskland en fordel?

– Ja, det har de, sier Hjulmand og avslutter i mixed zone.