Belgia er videre til åttedelsfinalene som nummer to i gruppe E. Noe som ikke var nok for de belgiske supporterne i Stuttgart, som buet ut sine landsmenn.
– Det er som det er, sier Wout Faes til fotball-em.com.

Belgia og Ukraina spilte uavgjort 0-0 i Stuttgart, og sikret seg dermed ett poeng hver i gruppe E. For Ukraina var ikke poenget nok til å gå videre til åttendedelsfinalene, men for Belgia ble det andreplass i gruppen bak Romania, og dermed sikret de seg en plass i åttendedelsfinalene. Etter sluttsignalet i Stuttgart buet og hveste mange av de belgiske fansen for å vise sin misnøye med det belgiske landslaget. Noe spillerne ikke syntes var berettiget, og de gikk heller ikke for å takke fansen.

– Fortjente vi det? Jeg synes ikke det. Det viktigste er at vi gikk videre til åttedelsfinalene, så det er synd at de plystret etter oss, men du vet: Sånn er det. Jeg tror det var derfor vi bestemte oss for å gå inn i garderoben med en gang, sier Wout Faes til fotball-em.com.

Midtstopperkollega Jan Vertonghen er også kritisk til de belgiske supporterne, som er i sin fulle rett til å vise sin misnøye. Men ifølge Vertonghen ville Belgia ha foretrukket å feire avansementet til åttedelsfinalen sammen med fansen.

– Jeg vil ikke stå her og si noe dumt, men vi gikk videre, og vi ville mye heller ha feiret med fansen, sier han og fortsetter:

– Jeg forstår at de ønsker å se oss vinne. De ønsker å se oss dominere der ute og score 6-8 mål per kamp, men de må forstå at lagene som er her er her av en grunn. Det er som det er, men jeg er sikker på at de kommer til å stå bak oss en dag.

Trener Domenico Tedesco kommenterte også supporternes buing.

– Selvsagt ble vi overrasket. Vi trenger fansen vår, akkurat som Romania. Fansen deres hjalp laget sitt. De slovakiske fansen hjalp også laget sitt. For oss var det veldig viktig å gå videre. Vi tapte den første kampen, og etter det er det ikke lett, for man kan ikke tape for mye. Vi spilte utrolig bra mot Romania, og fansen og alle andre var glade. Og i dag var det tøft, for vi visste at hvis det ble uavgjort mellom Romania og Slovakia, kunne vi ikke tape, sa Tedesco på pressekonferansen etter kampen, og fortsatte:

– Budskapet fra oss var klart før kampen: Vi ønsker å spille mer og vi ønsker å vinne. Spillerne ga alt de hadde. Vi kunne definitivt ha scoret tidligere, og vi kunne ha scoret flere mål. Men vi må akseptere at fansen buet. Men spillerne forstår ikke hvorfor, for vi har avansert, og det er det viktigste.

Belgia var storfavoritter til å vinne gruppe E med Slovakia, Romania og Ukraina i gruppen. Men etter åpningstapet mot Slovakia klarte de «bare» å skrape sammen fire poeng og endte på andreplass. Det betyr at de nå står overfor den tøffest mulige motstanderen i åttedelsfinalene i form av Frankrike, noe som helt sikkert var en av grunnene til buingen.

– Frankrike er helt klart en av favorittene. De er et lag med mange stjerner, men jeg tror at hvis vi spiller 100 prosent og spiller en komplett kamp, så er vi i stand til å konkurrere mot dem, sier Wout Faes i mixed zone i Stuttgart.