Gruppespillet i EM nærmer seg slutten, og et stort antall poeng er delt ut. I noen av gruppene står lagene likt på poeng. Her klargjør vi reglene for lagenes plassering på tabellen.

I skrivende stund står minst to lag likt på poeng i alle gruppene. Det er mange regler som avgjør hvordan lag med samme poengsum plasseres på tabellen, og de kan til syvende og sist avhenge av hvordan lagene presterte før EM startet. Hvis to lag ender opp med samme poengsum, ser man først på det individuelle møtet mellom lagene for å avgjøre hvordan lagene plasseres. Det laget som vant møtet, blir plassert øverst.

Hvis kampen mellom de to lagene endte uavgjort og lagene ikke kan skilles på målforskjell eller antall scorede mål, tas det hensyn til den totale målforskjellen i lagets kamper så langt. Laget med det beste tallet plasseres øverst på tabellen. Hvis dette tallet også er likt, går man videre til antall scorede mål, etterfulgt av flest antall seire i kampene.

Hvis to lag møtes i siste gruppespillrunde og lagene ender opp med samme poengsum, målforskjell og antall scorede mål etter kampen, vil det bli spilt straffesparkkonkurranse for å avgjøre hvordan lagene skal rangeres mot hverandre.

Hvis de aktuelle lagene ikke møtes i siste runde, tas det hensyn til lagenes oppførsel på banen. For hvert gule kort får laget ett poeng, mens røde kort gir tre poeng. Laget med færrest disiplinærpoeng vil ha en fordel på tabellen. Den siste utveien er å se på lagenes plassering på UEFA-rankingen, der Sverige har en fordel over Slovakia i sin gruppe.

Slik skiller du lagene fra hverandre når de står på samme poengsum i gruppen

 1. Flest antall poeng
 2. Best målforskjell
 3. Flest scorede mål i kampene som er spilt mellom de aktuelle lagene;
 4. Best målforskjell
 5. Flest scorede mål i alle spilte kamper
 6. Flest seire i gruppespillet
 7. Hvis to lag som møter hverandre i siste runde av gruppespillet står likt i poeng, målforskjell og antall scorede mål, og de deretter spiller uavgjort, avgjøres rangeringen etter straffesparkkonkurranse. (Dette kriteriet brukes ikke hvis mer enn to lag har like mange poeng)
 8. Disiplinærpoeng
 9. Plassering på UEFA-rankingen

Hvis det er flere enn tre lag med samme poengsum, legges kampene som lagene har spilt mot hverandre sammen i en egen tabell, der man forsøker å skille lagene på grunnlag av poeng 1-3. Hvis det fortsatt er to lag som ikke kan plasseres i gruppen, legges de til i punkt 4.

Slik skiller du lagene fra hverandre når de står på samme poengsum i beste treer-rangeringen

 1. Poeng
 2. Målforskjell
 3. Scorede mål
 4. Seire
 5. Poengsum for lavere disiplin
 6. Samlet rangering i EM-kvalifiseringen