Tidlig tirsdag kveld spilte lagene i gruppe D sine siste gruppespillkamper, med to lag videre til sluttspillet og én nasjon til som potensielt kan forlenge oppholdet i Tyskland. Vi oppsummerer alt du trenger å vite om lagenes reise til fotball-EM 2024.

Endelig tabell Gruppe D

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Østerrike
3
2
0
1
6 - 4
6
2
Frankrike
3
1
2
0
2 - 1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4 - 4
4
4
Polen
3
0
1
2
3 - 6
1

Gruppevinner: Østerrike, 6 poeng

Østerrike gikk inn til den siste kampen med tre poeng, men med seieren mot Nederland klatret de to plasser opp på tabellen.

Østerrike spiller i åttedelsfinalene
Østerrike spiller den aller siste åttedelsfinalen, som finner sted i Leipzig tirsdag 2. juli. Avspark er satt til kl. 21.00, og kampen sendes av NRK1.

Hvem skal Østerrike møte i åttedelsfinalen?
Motstanderne er nummer to i gruppe E, der enten Romania, Belgia, Slovakia eller Ukraina tar denne posisjonen.

Gruppetoer: Frankrike, 5 poeng

Frankrike hadde med seg fire poeng inn til siste kampdag, der en seier kunne ta laget helt til topps. Et delt poeng med Polen gjorde imidlertid at de beholdt andreplassen, noe som fortsatt betyr at sluttspillet er sikret.

Når Frankrike spiller åttendedelsfinale
Mandag 1. juli spiller Frankrike sin åttedelsfinale på Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf, som blir den femte kampen på dette stadiet av mesterskapet. Avspark er kl. 18:00, og kampen sendes på NRK1.

Hvem skal Frankrike møte i åttedelsfinalen?
Motstanderne er nummer to i gruppe F, der enten Tyrkia, Tsjekkia eller Georgia står for tur.

Kan gruppetreer Nederland ta seg til sluttspillet?

Nederland toppet gruppe D før dagens kamper med totalt fire poeng, og det var kun antall scorede mål som skilte dem fra Frankrike. Det ble en tøff siste kamp mot Østerrike, der et stortap sendte laget ned på tredjeplass.

Med det høye antallet poeng er laget kvalifisert til åttedelsfinalen da de leder rangeringen av de beste tredjeplassene når det er tre grupper som ikke har fullført sin gruppe. Nederland kan dermed ikke blir dårligere enn nummer fire på denne rangeringen. Det er de fire beste tredjeplassene som tar seg videre.

Hvem kan Nederland møte i åttedelsfinalene?
Gruppetreer fra Gruppe D skal enten møte Spania, gruppevinneren fra Gruppe C eller E i åttedelsfinalen, det avhenger av sluttresultatet fra de andre gruppene. Siste gruppespillrunde spilles onsdag kl. 21.00

Se en alltid oppdatert oversikt over sluttspillkampene her, sammen med hvem som sender kampene.