Mandag kveld ble den andre gruppen, gruppe B, i årets Europamesterskap i fotball avsluttet. To lag er videre til åttedelsfinalene, mens et tredje lag fortsatt venter på sin endelige dom. Vi oppsummerer alt du trenger å vite om lagenes fremgang i mesterskapet.

Tabell Gruppe B

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Spania
3
3
0
0
5 - 0
9
2
Italia
3
1
1
1
3 - 3
4
3
Kroatia
3
0
2
1
3 - 6
2
4
Albania
3
0
1
2
3 - 5
1

Gruppevinner: Spania, 9 poeng

Spania har tatt full pott i gruppespillet. De scorte totalt fem mål, men ikke sluppet inn ett eneste mål.

Spania spiller i åttendedelsfinalen
Spania skal spille den andre åttendedelsfinalen, som spilles i Köln søndag 30. juni. Avspark er satt til kl. 21.00, og kampen sendes på NRK1 og NRK Radio.

Hvem møter Spania i åttedelsfinalen?
I henhold til sluttspilltreet vil nummer tre fra gruppe A, D, E eller F skal møte Spania.

Gruppetoer: Italia, 4 poeng

Italia, de regjerende europamestrene, har ikke spilt overbevisende. En seier mot Albania, men tap mot Spania var resultatet etter de to første kampene. Det var først i siste spilleminutt i kampen mot Kroatia at de klarte å berge andreplassen i gruppen med en utlikning.

Når spiller Italia sin åttedelsfinalekamp
Lørdag 29. juni spiller Italia sin åttedelsfinale, som også blir den aller første sluttspillkampen i dette mesterskapet. Kampen spilles på Olympiastadion i Berlin med avspark kl. 18:00. Kampen vil bli sendt på NRK1.

Hvem møter Italia i åttedelsfinalen?
Italia skal møte gruppevinneren fra Gruppe A, Sveits.

Kan gruppetreer Kroatia ta seg til sluttspillet?

Kroatia har et ørlite håp om å ta seg videre. Slovenia som har like mange poeng som Kroatia, har bedre målforskjell og rangeres dermed over Kroatia. Men om de taper med mer enn tre mål mot England, og fra gruppe F må gruppetreeren der ikke gå forbi Kroatia.

Hvem kan Kroatia møte i åttedelsfinalene?
De tre beste fra gruppe B kan møte enten Portugal eller vinnerne av gruppe E i åttedelsfinalene, avhengig av sluttresultatene fra alle de seks gruppetreerne (som avgjøres på onsdag).