Spania er videre til åttedelsfinalene i EM 2024 etter en imponerende prestasjon mot Italia, som vant 1-0 i toppen av gruppe B. Med sine seks poeng er de klare vinnere av gruppe B.

Sent torsdag kveld ble det spilt en storkamp i EM 2024 da Italia og Spania tørnet sammen. De møtte hverandre også i semifinalen i EM-2020. Begge lagene gikk inn til kampen med én seier hver i gruppe B. Spania var favoritter og levde opp til favorittstempelet i første omgang, der spanjolene var totalt dominerende både spillemessig og sjansemessig. Gianluigi Donnarumma måtte vise sin fortreffelighet i det italienske målet med ni spanske målsjanser i første omgang mot Italias null.

Spania kom ut i andre omgang med høyt press og lange angrep, med et par tidlige sjanser. Effektiviteten som Spania hadde mot Kroatia kom ikke til syne. Hadde spanjolene hatt det, ville de hatt ledelsen med flere mål mot et Italia som hadde det veldig vanskelig. Men til slutt kom Spanias mål. Ti minutter ut i andre omgang sendte Nico Williams inn et innlegg som Alvaro Morata sendte videre via Donnarumma i målet til den italienske midtstopperen Riccardo Calafiori, som dessverre headet ballen i eget mål til 1-0 for Spania.

Nico Williams var kanskje Spanias beste spiller i kampen, og Athletic Bilbaos kantspiller var nær ved å øke Spanias ledelse med et skudd med 20 minutter igjen. Italia var ikke fornøyd, og Luciano Spalletti gjorde flere bytter tidlig i andre omgang for å bringe inn friske bein. Endringene gjorde ikke mye godt for Spalletti og hans menn.

Spania kontrollerte begivenhetene godt på slutten av kampen med mye ballbesittelse og et aggressivt forsvar. Spania var nærmere 2-0 og 3-0 enn Italia var 1-1, og spanjolene vant til slutt toppkampen svært fortjent.

Med dette resultatet er Spania klar vinner av gruppe B med seks poeng foran Italia på tre og Albania og Kroatia på ett poeng hver. Det er innbyrdes oppgjør som avgjør tabellposisjonen, noe som betyr at Italia ikke kan gå forbi Spania i kampen om førsteplassen i gruppen.

Spania – Italia 1-0 (0-0)

’55 1-0 Riccardo Calafiori (selvmål)