Danmark tok ett poeng fra England ved å imponere stort. Etter scoringen kommenterte den danske backen Joakim Mæhle og trener Kasper Hjulmand kampen.
– Jeg er skuffet over resultatet for å være ærlig, sier Joakim Mæhle til EM-fotboll.se.

Det ble ett dansk og ett engelsk poeng i den andre gruppespillkampen for lagene. Gruppe C er helt åpen med fire jevnbyrdige lag i siste runde, etter at Danmark hadde stafettpinnen mot gullfavorittene fra de britiske øyer. Etter kampen fikk EM-fotboll.se en prat med den danske backen Joakim Mæhle, som spilte hele kampen, og som var opptatt av å få med seg tre poeng fra kampen.

– Jeg føler at vi kan være fornøyde med kampen. Men jeg er skuffet over resultatet, for å være ærlig. For jeg synes vi er det beste laget over 90 minutter. Vi holder England unna vårt eget mål. Selvfølgelig har de noen sjanser, men jeg synes vi er det beste laget i dag. Så jeg synes vi skal være stolte og glade for innsatsen, men litt skuffet over resultatet, sier Joakim Mæhle til EM-fotboll.se.

Danmark kontrollerte store deler av kampen og presset England høyt gjennom hele kampen, noe som gjorde det vanskelig for de engelske midtbanespillerne å komme seg fri i oppspillet. Et England som ikke imponerte i det hele tatt i Frankfurt.

– Det er et kompliment vi kan gi oss selv, at vi kan få England til å se dårligere ut. Selv om vi ligger lavt noen ganger og de har ballen, presser vi dem hele tiden og er bak dem i blokkene våre, noe som gjør dem utrygge med ballen. Vi har også mange gode midtbanespillere i dag, som vinner mange baller der inne. Så det er et kompliment til oss selv, sier Joakim Mæhle til EM-fotboll.se.

Danmarks trener var også litt skuffet over resultatet, der han mener Danmark fortjente mer enn bare ett poeng.

– Etter en kamp som denne kan jeg ikke si at vi er skuffet. Men det er beklagelig med resultatet, med tanke på hva vi kunne ha fått. Vi gjorde det bra gjennom hele kampen og hadde en god følelse inn i kampen, der vi trodde på oss selv, sier Hjulmand på pressekonferansen.

Kampens beste spiller var Pierre-Emile Höjbjerg, som med sine 90 minutter på banen kontrollerte Danmarks midtbane i angrep, men også i forsvar, der han vant mye ball med sitt aggressive spill.

– Dette var Pierre på sitt beste. Han er involvert, han kjemper, han sender signaler. Både til spillere, fans og hele stadion. Vi har sett det før med ham, når han når dette nivået. Han bare bærer hele laget, på en fantastisk måte. Han hadde en stor innvirkning på kampen, sier Kasper Hjulmand om sin midtbanemotor.

Reporter på plass for EM-fotboll.se: Juuso Sallinen.