Sveits slo Ungarn i den andre kampen i gruppe A. Mesterskapsdebutanten Kwadwo Duah, som for tiden spiller i den bulgarske ligaen, fikk første mål i kampen som Sveits vant 3-1.

Sveits og Ungarn sparket i gang sine EM-eventyr lørdag ettermiddag, da den første runden i gruppe A ble avsluttet. Sveits trillet ballen tidlig i kampen og tok en tidlig ledelse da den for de fleste ukjente spissen Kwadwo Duah kunne sette 1-0 bak Ungarns Peter Gulacsi. Dette i sin bare andre landskamp. Spissen, som kommer fra bulgarske Ludogorets, erstattet Zeki Amdouni (Burnley), Breel Embolo (Monaco) og Noah Okafor (Milan) i Sveits’ førsteellever. Og de satte i gang fra start.

Sveits vant første omgang 2-0 mot et tamt Ungarn. Dette etter at Michel Aebischer satte inn det andre målet i omgangens siste minutt, etter en fin avslutning. Ungarn spilte seg litt opp i andre omgang, men skapte bare et par sjanser i det første kvarteret av omgangen. Men Barnabas Varga, som hadde bommet på Ungarns store sjanser, skulle til slutt bryte dødvannet. Kaptein Dominik Szoboszlais innlegg ble nikket inn til 2-1 med 25 minutter igjen.

Vargas mål avgjorde kampen, og Sveits’ ledelse viste seg å være ganske skjør til tross for at de hadde full kontroll i 60 minutter. Ungarn jaget på slutten og hadde et visst press mot et solid Sveits, men det var ikke nok. Sveits’ to mål i første omgang ble avgjørende. Sveits vant til slutt 3-1 etter at Breel Embolo lobbet inn det tredje målet i sluttsekundene. Sveits har dermed tatt tre viktige poeng i gruppe A, en gruppe der Tyskland vant mot Skottland i går kveld (5-1).

Sveits – Ungarn 3-1 (2-0)

’13 1-0 Kwadwo Duah
’45+1 2-0 Michel Aebischer
’65 2-1 Barnabas Varga
’90+3 3-1 Breel Embolo