Et av de 24 lagene som deltar i Europamesterskapet i fotball 2024 er Nederland, som nå deltar for 11. gang. Nå har laget presentert sin endelige tropp, som til tross for at den mangler noen store navn, har alle muligheter til å nå langt i turneringen.

Den foreløpige 30-mannstroppen ble offentliggjort i midten av mai, og den har blitt redusert de siste dagene. I begynnelsen av uken ble Marten de Roon tvunget til å trekke seg på grunn av skade. Atalanta-stjernen, med rundt 40 landskamper på samvittigheten, var et av navnene mange hadde gledet seg til å se i mesterskapet.

– Jeg kan ikke forestille meg at jeg har hatt en uke i karrieren min, eller i livet mitt, som har hatt så mange opp- og nedturer. Tapte Coppa Italia, kunne ikke spille finalen, vant Europa League. I den siste euforiske tilstanden tilbrakte jeg mye tid med det medisinske teamet: og nå viser det seg at jeg ikke kan spille EM. Jeg kommer over det. Jeg kommer til å følge laget og vennene mine som supporter, men akkurat nå er det en veldig tøff dag», skrev han på X etter at forbundet hadde bekreftet det hele.

Den endelige troppen er bekreftet, med Nick Olij, Ian Maatsen og Quinten Timber i den endelige troppen. Trener Ronald Koeman har nå 26 spillere igjen i troppen, som er laget som skal kjempe om en ny suksess i mesterskapet. Andre navn som allerede mangler i troppen er Joshua Zirkzee, Jurrien Timber og Mats Wieffer.

Laget, som har en gullmedalje fra 1988 og fire tredjeplasser på merittlisten, ble slått ut i åttedelsfinalen av Tsjekkia etter et meget sterkt gruppespill i EM 2020, og håper nå å gå videre.

Nederland spiller i Gruppe D, der de møter Polen, Østerrike og Frankrike. Før turneringsstart skal laget spille to treningskamper mot Canada og Island.

🇳🇱 Nederlands tropp i EM 2024

Målvakter
1. Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)
13. Justin Bijlow (Feyenoord)
23. Mark Flekken (Brentford)

Forsvar
2. Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
3. Matthijs de Ligt (Bayern München)
4. Virgil van Dijk (Liverpool)
5. Nathan Aké (Manchester City)
6. Stefan de Vrij (Inter Milan)
15. Micky van de Ven (Tottenham Hotspur)
17. Daley Blind (Girona)
22. Denzel Dumfries (Inter Milan)

Midtbane
8. Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq)
14. Tijjani Reijnders (Milan)
16. Joey Veerman (PSV Eindhoven)
20. Teun Koopmeiners (Atalanta)
21. Frenkie de Jong (Barcelona)
24. Jerdy Schouten (PSV Eindhoven)
26. Ryan Gravenberch (Liverpool)

Angrep
7. Xavi Simons (RB Leipzig)
9. Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)
10. Memphis Depay (Atlético Madrid)
11. Cody Gakpo (Liverpool)
12. Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)
18. Donyell Malen (Borussia Dortmund)
19. Brian Brobbey (Ajax)
25. Steven Bergwijn (Ajax)