Nederland i EM 2022 – Tabell og kampprogram

Nederland er trukket ut i gruppe C, hvor de møter Sverige, Sveits og Portugal. Laget skal spille sine EM-kamper i byene Sheffield og Wigan & Leigh

Russland er suspendert og Portugal har fått deres plass.

Nederland vinner Fotball-EM

ODDS: XX
#
Team
GP
W
D
L
G
P
1
Sweden
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Portugal
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Netherlands
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Switzerland
0
0
0
0
0 - 0
0
5
Russia
0
0
0
0
0 - 0
0

Her er Nederlands komplette EM-kampprogram:
Lørdag 9. juli kl 21:00 Nederland – Sverige
Onsdag 13. juli kl 21:00 Nederland – Portugal
Søndag 17. juli kl 18:00 Sveits – Nederland

Les mer om Gruppe C her

🇳🇱 Nederlands tropp i EM 2022

Nederlands lag til EM er ennå ikke offentliggjort. Vi vil oppdatere troppen her så snart det er annonsert.

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🇳🇱 Nederlands vei til EM 2022

De nederlandske damene kvalifiserte seg til EM fra gruppe A, hvor de spilte mot Russland, Slovenia, Kosovo, Tyrkia og Estland. De gikk som forventet enkelt gjennom kvalifiseringen og tok med seg maks antall poeng, 30 poeng, hjem etter å ha vunnet alle kampene sine. Med klar margin gikk de fortjent rett til EM.

Nederlands kampresultat fra EM-kvalifiseringen:

30. august 2019: Estland – Nederland 0-7
3. september 2019: Nederland – Tyrkia 3-0
4. oktober 2019: Slovenia – Nederland 2-4
8. oktober 2019: Nederland – Russland 2-0
8. november 2019: Tyrkia – Nederland 0-8
12. november 2019: Nederland – Slovenia 4-1
18. september 2020: Russland – Nederland 0-1
23. oktober 2020: Nederland – Estland 7-0
27. oktober 2020: Kosovo – Nederland 0-6
1. desember 2020: Nederland – Kosovo 6-0

🇳🇱 Nederlands damer i tidigere fotball EM

Det nederlandske kvinnelandslaget i fotball klarte å avansere til sitt første EM så sent som i 2009, men har siden vært en tilbakevendende deltaker. Da turneringen ble spilt på hjemmebane i 2017 gikk de hele veien til gull, som var en skikkelig overraskelse. Her kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2017 i Nederland

Da EM sist ble spilt, ble turneringen avholdt i Nederland. Og da den månedslange turneringen var over, var det hjemmelaget, vertsnasjonen Nederland som fikk trofeet i hånden. De oransje sto for en blendende fotball gjennom hele mesterskapet og sjarmerte en hel fotballverden. Med tre strake seire i gruppa kom Nederland til kvartfinalen hvor Sverige var motstanderen, som de beseiret 2-0. I semifinalen ventet England og de måtte se seg overkjørt med 3-0 av nederlenderne. I finalen møtte Nederland Danmark og etter en målrik og knitrende begivenhet vant Nederland 4-2 etter blant annet to scoringer fra spissen Vivianne Miedema. EM-gull for Nederland 2017 er det første i landets historie.

Nederlands tropp i EM 2017

Målvakter:
Sari van Veenendaal, Arsenal
Angela Christ, PSV Eindhoven
Loes Geurts, Paris Saint Germain

Forsvar:
Desiree van Lunteren, Ajax
Stefanie van der Gragt, Ajax
Mandy van den Berg, Reading
Kika van Es, Twente
Anouk Dekker, Montpellier
Kelly Zeeman, Ajax
Dominique Janssen, Arsenal
Liza van der Most, Ajax

Midtbane/angrep:
Sherida Spitse, Twente
Danielle van de Donk, Arsenal
Lieke Martens, Barcelona
Jill Roord, Bayern München
Jackie Groenen, Frankfurt
Sisca Folkertsma, Ajax
Sheila van den Bulk, Djurgårdens IF
Shanice van de Sanden, Liverpool
Vivianne Miedema, Arsenal
Renate Jansen, Twente
Vanity Lewerissa, PSV Eindhoven
Lineth Beerensteyn, Bayern München

EM 2013 i Sverige

EM 2013 i Sverige var ingen stor bragd for Nederland. De møtte et tøft gruppespill mot Norge, Tyskland og Island som motstandere. De gjorde det de kunne for å kapre poeng. Det ble uavgjort mot Tyskland i åpningskampen, 0-0. Dette ble fulgt opp med et tøft ettmålstap mot Norge for så til slutt å tape også mot Island med 0-1. Til tross for tre gode innsatser mot absolutt toppmotstand i Europa, tok Nederland kun ett poeng under EM i Sverige. Dette resulterte i exit allerede i gruppespillet.

Nederlands tropp i EM 2013

Målvakter:
Loes Geurts, Sari van Veenendaal, Angela Christ

Forsvar:
Dyanne Bito, Daphne Koster, Merel van Dongen, Claudia van den Heiligenberg, Leonne Stentler, Siri Worm, Mirte Roelvink

Midtbane/angrep:
Anouk Hoogendijk, Kirsten van de Ven, Sherida Spitse, Danielle van de Donk, Maayke Heuver, Renée Slegers, Anouk Dekker, Desiree van Lunteren, Manon Melis, Lieke Martens, Sylvia Smit, Mandy Versteegt, Chantal de Ridder.

EM 2009 i Finland

Første gang noensinne at Nederland deltok i et EM for kvinnelandslag var i 2009 i Finland. Nederland vant åpningskampen mot Ukraina 2-0, men tapte kamp to mot vertsnasjonen Finland. I det siste gruppespillet braket Nederland mot Danmark og vant 2-1 og slo de dermed ut av turneringen. Nederland gikk videre til kvartfinalen som gruppetoer. I kvartfinalen fortsatte Nederland som debutanter å gjøre seg bemerket da de vant mot Frankrike etter straffer. Dette betydde at Nederland gikk til semifinale hvor de møtte England. Motstanderen var imidlertid for tøff og endte med engelsk seier til 2-1. Men et imponerende resultat for Nederland å nå topp fire i sin aller første EM-turnering

Nederlands tropp i EM 2009

Målvakter:
Loes Geurts, Angela Christ, Petra Dugardein

Forsvar:
Dyanne Bito, Daphne Koster, Manoe Meulen, Petra Hogewoning, Marije Brummel, Marlos de Boer, Jeanine van Dalen

Midtbane/angrep:
Anouk Hoogendijk, Annemieke Kiesel-Griffioen, Kirsten van de Ven, Sylvia Smit, Sherida Spitse, Lianne de Vries, Marlous Pieete, Manon Melis, Karin Stevens, Claudia van den Heiligenberg, Chantal de Ridder, Shanice van de Sanden.

🇳🇱 Nederlands herrer i tidigere fotball EM

I løpet av de gangene de nederlandske herrene har deltatt i fotball-EM, har laget flere ganger kommet på pallen. Hele fire ganger har de nådd en tredjeplass, enten ved å vinne en bronsekamp eller etter tap i semifinalen. Ved EM i 1988 gikk de hele veien til gull etter å ha beseiret Sovjetunionen i finalen. Her kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM

EM 2020 i Europa

Nederland kvalifiserte seg i gruppe C sammen med Nord-Irland, Hviterussland, Estland og Tyskland. Laget fikk poeng i alle kamper bortsett fra hjemmekampen mot Tyskland, hvor gjestene tok ledelsen i kampens siste minutt. Etter uavgjort mot Nord-Irland i november hadde laget tilstrekkelig avstand fra laget under på tabellen til å være klare for EM.

I selve mesterskapet havnet de i gruppe C igjen og fikk æren av å spille samtlige gruppespill på hjemmebane. Dette resulterte i tre strake seire mot Ukraina, Østerrike og Nord-Makedonia. Topplasseringen i gruppa tok laget til en åttendedelsfinale mot Tsjekkia, hvor EM-reisen tok en brå slutt. Kampen var lenge målløst, men halvveis ut i andre periode fikk motstanderne Tsjekkia ny energi som resulterte i to kjappe scoringer.

Nederlands tropp i EM 2020

Målvakter
Marco Bizot, Tim Krul og Maarten Stekelenburg

Forsvar
Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Daley Blind, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Joël Veltman, Stefan de Vrij og Owen Wijndal

Midtbane
Donny van de Beek, Ryan Gravenberch, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten de Roon og Georginio Wijnaldum

Angrep
Steven Berghuis, Cody Gakpo, Luuk de Jong, Donyell Malen, Memphis Depay, Quincy Promes og Wout Weghorst

EM 2012 i Polen og Ukraina

Dette mesterskapet skulle bli en stor flopp, hvor laget ikke fikk med seg et eneste poeng fra gruppespillet og dermed havnet nederst på tabellen. Mot Danmark ble målløse, i kampen mot Tyskland fikk de en sen redusering som ikke gjorde noe forskjell. Og til tross for et tidlig mål mot Portugal, var det motstanderne som gikk ut av kampen som vinnere.

EM 2008 i Østerrike og Sveits

Nederland spilte en meget sterk gruppekamp, ​​mot Italia, Romania og Frankrike. Det ble tre strake seire med ett enkelt mål som ble sluppet inn, som kom i kampen mot Frankrike. Dette tok laget til toppen av tabellen og et EM-sluttspill. I kvartfinalen tok reisen imidlertid slutt da de ble slått ut av Russland på overtid.

EM 2004 i Portugal

Gruppespillet begynte med uavgjort mot Tyskland, etterfulgt av tap for Tsjekkia. I gruppespillet siste kamp fikk de til slutt til en etterlengtet seier mot Latvia, som tok laget opp til andreplass i gruppen. I kvartfinalen måtte de møte Sverige, som de slo ut av turneringen på straffe. I semifinalen ble Portugal en for tøff motstander og de måtte ta til takke med en delt tredjeplass.

EM 2000 i Belgia og Nederland

Med stor hjelp fra publikumsoppslutningen under EM på hjemmebane, vant Nederland sin gruppe med ni av ni mulige poeng. Disse ble oppnådd etter å ha beseiret Tsjekkia, Danmark og Frankrike. I kvartfinalen slo de ut Jugoslavia (også kjent som Serbia- og Montenegro) fra turneringen med 6-1, men i semifinalen fikk de det tøffere. Kampen mot Italia måtte avgjøres på straffe, hvor italienerne fikk seirende ut på straffesparkkonkurransen.

EM 1996 i England

Nederland havnet i samme gruppe som vertsnasjonen, samt Sveits og Skottland. Kampene mot de to sistnevnte lagene endte med henholdsvis seier og uavgjort, men mot hjemmelaget tapte de. Med fire poeng og bedre målforskjell enn Skottland ble de nummer to i gruppen og gikk videre til sluttspillet. Der ble de imidlertid slått ut allerede i kvartfinalen mot Frankrike, også denne på straffesparkkonkurranse.

EM 1992 i Sverige

Laget gjorde et sterkt gruppespill i EM på svensk jord, hvor de havnet i samme gruppe som Samveldet av uavhengige stater CIS (tidligere Sovjetunionen), Tyskland og Skottland. Med seire over Skottland og Tyskland, samt uavgjort mot CIS, vant de gruppen og gikk til semifinale. Der ble de imidlertid slått ut av Danmark etter straffesparkkonkurranse.

EM 1988 i Vest-Tyskland

I det første gruppespillet mot Sovjetunionen gikk Nederland på et tap, men mot både England og Irland ble det full pott. Det gjorde at laget ble nummer to i gruppen og kom til sluttspillet. I semifinalen ble vertsnasjonen slått ut, før de igjen møtte Sovjetunionen i den store gullkampen. Her var Nederland revansjesugne og vant kampen og sitt eneste EM-gull med 2-0.

EM 1980 i Italia

Nederland startet mesterskapet med å vinne over Hellas i den første gruppekampen, som deretter ble fulgt av tap mot Vest-Tyskland og uavgjort mot Tsjekkoslovakia. Takket være en bedre målforskjell kom Tsjekkoslovakia over Nederland på tabellen som ga en tredjeplass, noe som førte til at de da var ute av  turneringen.

EM 1976 i Jugoslavia

Dette var året Nederland debuterte på EM-banen. Selve turneringen besto imidlertid kun av et sluttspill mellom fire nasjoner som begynte med semifinalen. Her møtte laget Tsjekkoslovakia, som vant etter ekstraomganger 3-1.