Som regjerende europamestre, er Italias EM-tropp i 2024 klar til å forsvare tittelen de vant for tre år siden på Wembley. 

Azzurri ønsker å forsvare tittelen de vant på Wembley for tre år siden uten forsvarsveteranene Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci – og til og med Roberto Mancini har gått videre. Geniet bak Napolis Scudetto 2023, Luciano Spalletti, har valgt ut 26 spillere til Tyskland – og det er mange ukjente egenskaper i gruppen.

15 av de 26 har 20 landskamper eller færre, og 25 år gamle Gianluigi Donnarumma har fått kapteinsansvaret etter at Chiellini har lagt opp. Jorginho og Nicolo Barella er lederne på midtbanen, mens spillere som Riccardo Calafiori, Gianluca Scamacca og Andrea Cambiaso er ferske fjes som har hatt gode sesonger på klubbnivå.

Fraværene er imidlertid iøynefallende. Francesco Acerbi og Giorgio Scalvini ble begge innkalt til den foreløpige troppen, sistnevnte skadet korsbåndet i Atalantas siste Serie A-kamp for sesongen, mens Destiny Udogie, Leonardo Spinazzola, Manuel Locatelli, Sandro Tonali, Marco Verratti, Ciro Immobile, Domenico Berardi og Wilfried Gnonto alle har fått landskamper de siste 12 månedene, men står over på grunn av alt fra dårlige prestasjoner til bettingovertredelser.

Til tross for skadene, til tross for at de er havnet i dødens gruppe – Spania, Kroatia og Albania er ikke ideelt, er Italia en av favorittene til turneringen. Alt kan skje hvis kampene går deres vei, har de en storkamp i seg når det virkelig gjelder. Det er ikke ofte man slår italienerne: Man overlever dem.

 

🇮🇹 Italias tropp til EM 2024

Målvakter
1 Gianluigi Donnarumma – kaptein (PSG)
12. Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur)
26. Alex Meret (Napoli)

Forsvar
2. Giovanni Di Lorenzo (Napoli)
3. Federico Di Marco (Inter Milan)
4. Alessandro Buongiorno (Torino)
5. Riccardo Calafiori (Bologna)
6. Federico Gatti (Juventus)
13. Matteo Darmian (Inter Milan)
15. Raoul Bellanova (Torino)
17. Gianluca Mancini (Roma)
23. Alessandro Bastoni (Inter Milan)
24. Andrea Cambiaso (Juventus)

Midtbane
7. Davide Frattesi (Inter Milan)
8. Jorginho (Arsenal)
10. Lorenzo Pellegrini (Roma)
16. Bryan Cristante (Roma)
21. Nicolò Faglioli (Juventus)
18. Nicolò Barella (Inter Milan)
25. Michael Folorunsho (Hellas Verona)

Angrep
9. Gianluca Scamacca (Atalanta)
11. Giacomo Raspadori (Napoli)
14. Federico Chiesa (Juventus)
19. Mateo Retegui (Genoa)
20. Mattia Zaccagni (Lazio)
22. Stephen El-Shaarawy (Roma)