Frankrike er en av de store favorittene til sommerens EM, og Didier Deschamps har nå tatt ut sin tropp. Se hvilke stjerner som får sjansen til å ta med seg det tredje EM-gullet hjem.

Av de 26 plassene som UEFA tillater hvert lag å ha i troppen, har trener Deschamps valgt å benytte seg av kun 25. Det er ikke noe krav om at alle lag må ta med seg 26 spillere til EM, og med bare noen få dager igjen til de endelige troppene skal registreres, er det ingen siste navn som er spådd å fylle gruppen maksimalt.

Et noe overraskende navn i troppen er N’Golo Kanté, som gjør comeback på landslaget etter drøyt to år. Han var en del av laget som vant VM i 2018, og kan bli en viktig brikke i Frankrikes reise mot en ny medalje.

Samtidig har Frankrikes toppscorer gjennom tidene, Olivier Giroud, avslørt at sommerens VM blir hans siste eventyr med landslaget.

– Jeg kommer selvfølgelig til å savne det veldig, men jeg anser min tid på det franske landslaget som over etter EM. Jeg må gi fra meg plassen for å slippe til yngre spillere. Det kommer til å være mange følelser og mange minner, men jeg må legge det til side for å nyte hvert øyeblikk. Følelsene må ikke ta overhånd. Det er fortsatt en turnering å vinne, selv om det vil være spesielt for meg, sa Giroud til L’Equipe.

Frankrike skal spille i Gruppe D i EM, hvor de skal møte Polen, Østerrike og Nederland. Før turneringsstart skal laget spille to treningskamper på hjemmebane mot Luxembourg og Canada.

Frankrikes tropp til Fotball-EM 2024

Målvakter
Brice Samba, Lens
Mike Maignan, AC Milan
Alphonse Aréola, West Ham

Forsvar
Ibrahima Konaté, Liverpool
William Saliba, Arsenal
Jules Koundé, FC Barcelona
Dayot Upamecano, Bayern München
Jonathan Clauss, Marseille
Benjamin Pavard, Inter Milan
Theo Hernandez, AC Milan
Ferland Mendy, Real Madrid

Midtbane
N’Golo Kanté, Al-Ittihad
Eduardo Camavinga, Real Madrid
Adrien Rabiot, Juventus
Warren Zaïre-Emery, PSG
Youssouf Fofana, Monaco
Aurelien Tchouaméni, Real Madrid

Angrep
Olivier Giroud, AC Milan
Antoine Griezmann, Atletico Madrid
Kylian Mbappé, PSG
Ousmane Dembélé, PSG
Randal Kolo Muani, PSG
Marcus Thuram, Inter Milan
Bradley Barcola, PSG
Kingsley Coman, Bayern München