Frankrike i EM 2024 – Tabell og kampprogram

Frankrikes herrelandslag er trukket ut til gruppe D, der de skal møte Østerrike, Polen og Nederland. Laget skal spille sine kamper i Düsseldorf, Leipzig og Dortmund i løpet av gruppespillet.

Frankrike vinner Fotball-EM

ODDS: 6.00

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Østerrike
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Frankrike
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Nederland
0
0
0
0
0 - 0
0

Her er Frankrikes gruppespill EM-program:
Søndag 16. juni kl. 21.00 Østerrike – Frankrike
Fredag 21. juni kl. 21.00 Nederland – Frankrike
Tirsdag 25. juni kl. 18.00 Frankrike – Polen

Les mer om gruppe D her

🇫🇷 Frankrikes tropp til EM 2024

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🇫🇷 Frankrikes vei til EM 2024

Som det nest høyest seedede laget i kvalifiseringsgruppe B var Frankrike, sammen med Nederland, storfavoritt til å nå EM. Laget klarte dette med bravur, og det ble tatt poeng i alle kampene. Bare i kvalifiseringsfinalen mot Hellas ble det delt poengdeling. Verdt å nevne er også den gigantiske 14-0-seieren mot Gibraltar. Poengene førte Frankrike til førsteplassen på tabellen.

Frankrike kampresultat fra EM-kvalifiseringen:
24. mars 2023 Frankrike – Nederland 4-0.
27. mars 2023 Irland – Frankrike 0-1
16. juni 2023 Gibraltar – Frankrike 0-3
19. juni 2023 Frankrike – Hellas 1-0
7. september 2023 Frankrike – Irland 2-0
13. oktober 2023 Nederland – Frankrike 1-2
18. november 2023 Frankrike – Gibraltar 14-0
21. november 2023 Hellas – Frankrike 2-2

🇫🇷 Frankrikes menn i tidligere fotball-EM

I 1984 og 2000 var det Frankrikes herrelandslag som ble Europas beste fotballnasjon. Lagets eneste sølv ble vunnet på hjemmebane i EM 2016. Sist gang EM ble spilt i Europa var det imidlertid tidlig utgang, til tross for en fransk favoritt før turneringen. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2020 i Europa

Frankrike kvalifiserte seg i gruppe H mot Tyrkia, Island, Albania, Andorra og Moldova. Med unntak av kampene mot Tyrkia, var det full pott i lagets kamper, noe som raskt tok de opp på øverste halvdel av tabellen. Etter den nest siste gruppespillkampen var det klart at laget var klare for et nytt fotball-EM.

Som verdensmestere fra 2018 og sølvvinnere fra EM 2016 var Frankrike selvsagt en av favorittene da EM endelig ble spilt i 2021. Franskmennene havnet imidlertid i en tøff gruppe som tidligere ble kalt ‘dødens gruppe’ mot Portugal, Tyskland og Ungarn. I åpningskampen møtte Frankrike Tyskland i en kamp som franskmennene vant 1-0. I den påfølgende kampen spilte de uavgjort mot Ungarn etter sluttsifrene 1-1, noe som overrasket litt. Frankrike spilte også uavgjort mot Portugal i den tredje kampen, men gikk videre som gruppevinner fra den jevne gruppen og gikk dermed videre til 8-delsfinalen.

I 8-delsfinalen ventet Sveits, noe som på papiret virket som en grei motstand. Men etter et målrikt arrangement og en skikkelig thriller til 3-3 etter ordinær spilletid, gikk 8-delsfinalen til straffesparkkonkurranse der Sveits trakk det lengste strået. Frankrikes superstjerne Kylian Mbappé ble syndebukk da han bommet på den siste franske straffen. Frankrike ble slått ut i 8-delsfinalen, noe som kan betraktes som en fiasko.

Frankrikes tropp til EM 2020

Målvakter
Hugo Lloris, Steve Mandanda og Mike Maignan

Forsvar
Lucas Digne, Leo Dubois, Lucas Hernandez, Presnel Kimpembe, Jules Koundé, Clément Lenglet, Benjamin Pavard, Raphael Varane og Kurt Zouma

Midtbane
N’golo Kante, Thomas Lemar, Paul Pogba, Adrien Rabiot, Corentin Tolisso og Moussa Sissoko

Angrep
Wissam Ben Yedder, Karim Benzema, Kingsley Coman, Ousmane Dembele, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe og Marcus Thuram

EM 2016 i Frankrike

Da mesterskapet ble spilt på hjemmebane, presterte Frankrike veldig bra. Det ble seier mot Romania og Albania i gruppespillet, samtidig som møtet med Sveits endte uavgjort. Med sju poeng klarte laget å vinne gruppen og gå videre til sluttspillet. Her slo de Irland i åttedelsfinalen, etterfulgt av Island i kvartfinalen og Tyskland i semifinalen. I EM-finalen på Stade de France tok de imot Portugal foran 75 000 tilskuere og kampen var lenge målløs. I ekstraomgangene kunne Portugal endelig sette kampens eneste mål og tok gullet foran de blå.

Frankrikes tropp til EM 2016

Målvakter
Hugo Lloris, Steve Mandanda og Benoît Costil

Forsvar
Lucas Digne, Patrice Evra, Christophe Jallet, Laurent Koscielny, Eliaquim Mangala, Adil Rami, Samuel Umtiti og Bacary Sagna

Midtbane
Yohan Cabaye, Morgan Schneiderlin, N’Golo Kanté, Blaise Matuidi, Paul Pogba og Moussa Sissoko

Angrep
Kingsley Coman, André-Pierre Gignac, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Anthony Martial og Dimitri Payet

EM 2012 i Polen og Ukraina

Frankrikes gruppespill resulterte i uavgjort mot England, seier over Ukraina og uavgjort mot Sverige. Laget ble nummer to i gruppen og tok seg til sluttspillet. I kvartfinalen ble det imidlertid slutt på mesterskapet for laget da de tapte 0-2 mot Spania.

EM 2008 i Østerrike og Sveits

Turneringen ble en svak innsats fra Frankrike, som kom sist i sin gruppe med en mager poengsum. Laget spilte i utgangspunktet uavgjort mot Romania, men tapte deretter for både Nederland og Italia.

EM 2004 i Portugal

To scoringer på overtid gjorde at Frankrike vant den innledende EM-kampen mot England. Det ble også seier mot Sveits, og mot Kroatia endte det uavgjort. Med sju poeng toppet laget sin gruppe og gikk dermed videre til mesterskapet. Hellas stod for motstanden i kvartfinalen, som resulterte i at det var kun de som scoret i kampen. Med det var Frankrike ute. 

EM 2000 i Belgia og Nederland

Frankrike bød på målfest i EM-åpningen mot Danmark og fulgte så det hele opp med nok en seier mot Tsjekkia. Mot Nederland gikk de imidlertid på tap, men dette var likevel nok til å gå til sluttspillet. I kvartfinalen klarte de å vinne over Spania og semifinalen mot Portugal ble avgjort med et Golden goal, som kom gjennom en fransk straffe. Finalen mot Italia ble også avgjort med et Golden goal som ga Frankrike sitt andre EM-gull.

EM 1996 i England

Seier mot Romania, uavgjort mot Spania og seier mot Bulgaria var resultatet av gruppespillet, der Frankrike toppet tabellen. I kvartfinalen møtte de Nederland, som ble beseiret på straffesparkkonkurranse. Semifinalen mot Tsjekkia måtte også avgjøres på samme måte, og etter en miss på den sjette straffen røk Frankrike ut av EM.

EM 1992 i Sverige

Da EM ble spilt i Sverige startet Frankrike mot hjemmenasjonen, en kamp som endte uavgjort. Også mot England ble poengene delt mellom lagene og i kampen mot Danmark gikk de på tap. To poeng tok laget til en tredjeplass på tabellen, noe som ikke var nok for å komme til sluttspillet.

EM 1984 i Frankrike

EM ble spilt denne gangen på hjemmebane og de ga publikum akkurat det de ønsket. Laget vant alle gruppekampene sine mot Danmark, Belgia og Jugoslavia og plasserte seg dermed på toppen av tabellen. I semifinalen vant de over Portugal etter ekstraomganger og finalen mot Spania på Parc des Princes endte akkurat som mange hadde håpet. Frankrike vant kampen 2-0 og tok dermed hjem sitt aller første EM-gull.

EM 1960 i Frankrike

Det aller første fotball-EM ble spilt i Frankrike. Selve turneringen besto imidlertid kun av et sluttspill mellom fire nasjoner. Laget møtte Jugoslavia i semifinalen, hvor de tapte etter at motstanderne scoret tre kjappe mål i kampens sluttfase. I bronsekampen møtte de Tsjekkoslovakia, som vant og de tok dermed den siste medaljen. Frankrike endte sist i mesterskapet.

🇫🇷 Frankrikes kvinner i tidligere fotball-EM

Frankrikes kvinnelandslag er et av de beste og tøffere lagene å møte. Til tross for dette har Frankrike aldri tatt medalje i EM-sammenheng til tross for seks tidligere forsøk. Det beste resultatet for Frankrike har vært å nå kvartfinalen i EM, men i England i 2022 får franskmennene et nytt forsøk etter et sterkt meget kvalifiseringsspill.

EM 2022 i England

Frankrike spilte klart sine EM-kvalifiseringer i 2019 og 2020 og vant sin kvalifiseringsgruppe. På åtte kamper vant franskmennene syv kamper og spilte en uavgjort (0-0 mot Østerrike). Frankrike spilte en offensiv og herlig fotball hvor de scoret et titalls mål for å nå EM-plassen og det er også bemerkelsesverdig at de ikke slapp inn et eneste mål i løpet kvalifiseringskampene.

Frankrikes kampresultat fra EM-kvalifiseringen:
8. oktober 2019: Kasakhstan – Frankrike 0-3
9. november 2019: Frankrike – Serbia 6-0
18. september 2020: Serbia – Frankrike 0-2
22. september 2020: Nord-Makedonia – Frankrike 0-7
23. oktober 2020: Frankrike – Nord-Makedonia 11-0
27. oktober 2020: Østerrike – Frankrike 0-0
27. november 2020: Frankrike – Østerrike 3-0
1. desember 2020: Frankrike – Kasakhstan 12-0

Frankrikes tropp til EM 2022

Målvakt
Mylene Chavas, Bordeaux
Justine Lerond, Metz
Pauline Peyraud-Magnin, Juventus

Forsvar
Selma Bacha, Lyon
Hawa Cissoko, West Ham
Sakina Karchaoui, Paris Saint Germain
Griedge Mbock Bathy, Lyon
Eve Perisset, Bordeaux
Wendie Renard, Lyon
Marion Torrent, Montpellier
Aissatou Tounkara, Atletico Madrid

Midtbane
Charlotte Bilbault, Bordeaux
Kenza Dali, Everton
Grace Geyoro, Paris Saint Germain
Ella Palis, Bordeaux
Sandie Toletti, Levante

Angrep
Sandy Baltimore, Paris Saint Germain
Delphine Cascarino, Lyon
Kadidiatou Diani, Paris Saint Germain
Marie-Antoinette Katoto, Paris Saint Germain
Melvine Malard, Lyon
Clara Mateo, Paris FC
Ouleymata Sarr, Paris FC

EM 2017 i Nederland

Frankrike var med i EM 2017 i Nederland hvor de spilte i gruppe C sammen med Sveits, Østerrike og Island. Frankrike nådde en andreplass i gruppen og gikk dermed videre til kvartfinalen. I kvartfinalen ble det imidlertid avskjed da England sto på den andre siden. Jodie Taylor ble kampens eneste målscorer da England beseiret Frankrike og sendte nasjonen hjem i kvartfinalen.

Frankrikes tropp til EM 2017

Målvakter:
Laetita Philippe, Montpellier
Sarah Bouhaddi, Lyon
Meline Gerard, Montpellier

Forsvar:
Eve Perisset, PSG
Wendie Renard, Lyon
Laura Georges, PSG
Jessica Houara, Lyon
Aissatou Tounkara, Paris FC
Griedge Mbock Bathy, Lyon
Sakina Karchaoui, Montpellier

Midtbane/angrep:
Sandie Toletti, Montpellier
Amandine Henry, Portland Thorns
Camille Abily, Lyon
Claire Lavogez, Lyon
Elise Bussaglia, FC Barcelona
Gaetane Thiney, Paris FC
Grace Geyoro, PSG
Clarisse Le Bihan, Montpellier
Eugenie Le Sommer, Lyon
Elodie Thomis, Lyon
Camille Catala, Paris FC
Marie-Laure Delie, PSG
Kadidiatou Diani, PSG

EM 2013 i Sverige

Frankrike var med da EM ble spilt i Sverige i 2013 og var en stor suksess under gruppespillet, men gikk så på et tungt tap i sluttspillet. I gruppespillet ventet England, Spania og Russland, tre motstandere som Frankrike tok tre strake seire på. I kvartfinalen ventet så Danmark, som kom dit som beste gruppetre. Men til tross for Frankrikes dominans i gruppespillet, ble Danmark for tunge til slutt. Kvartfinalen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse der Danmark trakk det lengste strået til slutt. Nok en gang exit i kvartfinalen for Frankrike.

Frankrikes tropp til EM 2013

Målvakter:
Celine Deville, Sarah Bouhaddi, Karima Benameur

Forsvar:
Wendie Renard, Laure Boulleau, Laura Georges, Ophelie Meilleroux, Corine Franco, Julie Soyer, Jessica Houara, Sabrina Delannoy

Midtbane/angrep:
Sandrine Soubeyrand, Elise Bussaglia, Amandine Henry, Camile Catala, Louisa Necib, Gaetane Thiney, Camille Abily, Eugenie Le Sommer, Elodie Thomis, Marie-Laure Delie, Sandrine Bretigny, Viviane Asseyi

EM 2009 i Finland

Frankrike kom til kvartfinalen i 2009. I gruppespillet ble Frankrike nummer to bak Tyskland etter en seier, en uavgjort og et tap. Seieren kom mot Island samtidig som Frankrike tok et poeng mot Norge, mot Tyskland ble det tap med 1-5. I kvartfinalen ventet så Nederland, hvor Frankrike ble beseiret. Straffer avgjorde kvartfinalen der Nederland ble hakket for sterke.

Frankrikes tropp til EM 2009

Målvakter:
Celine Deville, Sarah Bouhaddi, Laetitia Stribick-Burckel

Forsvar:
Laure Lepailleur, Ophelie Meilleroux, Laura Georges, Sabrina Viguier, Sonia Bompastor, Delphine Blanc, Ludivine Diguelman

Midtbane/angrep:
Sandrine Soubeyrand, Corine Franco, Camille Abily, Louisa Necib, Elise Bussaglia, Gaetane Thiney, Amandine Henry, Candie Herbert, Laetitia Tonazzi, Elodie Thomis, Sandrine Bretigny, Eugenie Le Sommer