Første runde i kvalifiseringen til neste europamesterskapet for menn, i 2024, er spilt i Norges gruppe. Erling Braut Haaland ble eneste målscorer og Norge vant mot det antatt bedre laget Serbia.

Det ble en slitekamp for de norske gutta. – Alle ville ut. Nesten alle hadde krampe, sa Solbakken til TV2 etter kampen.

Norge styrte kampen fra starten,  mens Serbia kom mer inn etterhvert i omgangen. Det var etter at de hadde hatt en periode med ballen at Norges første store sjanse kom. Mohamed Elyounoussi stusset Erling Braut Haaland gjennom med fri bane mot målet, men avslutningen til Manchester City-spilleren var overraskende svak. Ballen gikk flere meter over etter en bom med høyrefoten. Noen minutter senere slo kaptein Ødegaard en nydelig pasning til Marcus Pedersen som legger inn for Haaland. Han sprang seg fri foran mål og setter ballen kontant i mål. Dommerne måtte ta en VAR-sjekk for offside, men scoringen står!

Etter pausen jobber Serbia hardt for en utlikning og presser på. Hele 12 hjørnespark fikk de gjennom kampen, noe som forteller mye om hvor mye de fikk presse på. Norge derimot, hadde ikke en eneste hjørnespark i hele kampen. Og med en ballbesittelse på hele 61%, er det et under at den utlikningen ikke kom. For det var ikke sjansene det stod på.

Haalands  scoring var nok til å sikre Norge tre poeng i denne første kamprunden, som er en ekstra vei til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. I tillegg til vertsnasjonen Tyskland skal 20 lag til EM gjennom kvalifiseringsspillet neste år, mens de tre siste plassene går til lag som kvalifiserer seg gjennom Nations League.

Det ble en rett og slett en drømmestart for Norge.

Neste kamp er allerede på søndag på bortebane mot Sverige, kampstart kl 20.45. Sverige vant også sin første kamp i kveld mot Slovenia 2-0.

STARTELLEVER

1
Ørjan Nyland
22
Marcus Holmgren Pedersen
4
Stefan Strandberg
3
Leo Østigård
5
Birger Meling
10
Martin Ødegaard
16
Fredrik Aursnes Byttet 76′
8
Sander Berge Byttet 75′
11
Mohamed Elyounoussi Byttet 87′
9
Erling Braut Haaland Byttet 67′
7
Joshua King Byttet 46′

INNBYTTERE

12
André Hansen
13
Sten Grytebust
21
Andreas Hanche-Olsen
17
Fredrik Bjørkan
23
Brede Moe
20
Mats Møller Dæhli Inn 75′
18
Kristian Thorstvedt Inn 76′
15
Jens Petter Hauge
14
Julian Ryerson Inn 87′
6
Mathias Normann
2
Morten Thorsby Inn 67′
19
Alexander Sørloth Inn 46′

GRUPPE B4

Plass Lag Spilt Vinn Uavgjort Tap Målforskjell Poeng
1 Sverige 1 1 0 0 +2 3
2 Norge 1 1 0 0 +1 3
3 Serbia 1 0 0 1 -1 0
4 Slovenia 1 0 0 1 -2 0

Brighton & Hove Albion - Manchester City