Velobet

Etter gårsdagens nyhet om at toppklubbene i Europa nå skal delta i den såkalte Super League har skapt sterke reaksjoner både fra UEFA, andre lag og supportere rundt om i hele verden. Den nye serien skal bestå av de 15 største og beste lagene i Europa, og vil være en eksklusiv turnering som skal øke inntekter for disse lagene. 

Ettersom nyheten har falt i dårlig smak hos mange og UEFA stiller seg sterkt uenig til forslaget har UEFA-presidenten bannlyst både turneringen og advart om utestengelser fra mesterskap og ligaer dersom turneringen blir gjennomført. 

Du kan lese mer om annonseringen av Super League her

Dersom lagene til tross for UEFA sin advarsel ønsker å gjennomføre turneringen, vil disse stjernene gå glipp av sommerens etterlengtede fotball EM. (hentet fra Dagsavisen.no)

Milan

Gianluigi Donnarumma (Italia), Alessio Romagnoli (Italia), Simon Kjær (Danmark), Davide Calabria (Italia), Sandro Tonali (Italia), Hakan Çalhanoglu (Tyrkia), Ante Rebic (Kroatia), Zlatan Ibrahimovic (Sverige), Alexis Saelemaekers (Belgia).

Arsenal

Bernd Leno (Tyskland), Dejan Iliev (Nord-Makedonia), Kieran Tierney (Skottland), Héctor Bellerín (Spania), Cédric Soares (Portugal), Granit Xhaka (Sveits), Dani Ceballos (Spania), Bukayo Saka (England), Alexandre Lacazette (Frankrike).

Atlético Madrid

Ivo Grbic (Kroatia), Kieran Trippier (England), Sime Vrsaljko (Kroatia), Marcos Llorente (Spania), Koke (Spania), Yannick Carrasco (Belgia), Thomas Lemar (Frankrike), João Félix (Portugal).

Barcelona

Marc-André ter Stegen (Tyskland), Clément Lenglet (Frankrike), Jordi Alba (Spania), Sergi Roberto (Spania), Frenkie de Jong (Nederland), Sergio Busquets (Spania), Pedri (Spania), Ansu Fati (Spania), Ousmane Dembélé (Frankrike), Trincao (Portugal), Antoine Griezmann (Frankrike), Martin Braithwaite (Danmark).

Chelsea

Kepa Arrizabalaga (Spania), Kurt Zouma (Frankrike), Andreas Christensen (Danmark), Antonio Rüdiger (Tyskland), Ben Chilwell (England), Reece James (England), Emerson (Italia), Jorginho (Italia), N’Golo Kante (Frankrike), Mateo Kovacic (Kroatia), Kai Havertz (Tyskland), Mason Mount (England), Callum Hudson-Odoi (England), Timo Werner (Tyskland), Tammy Abraham (England), Olivier Giroud (Frankrike).

Inter

Stefan de Vrij (Nederland), Milan Skriniar (Slovakia), Alessandro Bastoni (Italia), Danilo D’Ambrosio (Italia), Marcelo Brozovic (Kroatia), Nicolò Barella (Italia), Stefano Sensi (Italia), Christian Eriksen (Danmark), Ivan Perisic (Kroatia), Romelu Lukaku (Belgia).

Juventus

Wojciech Szczesny (Polen), Matthijs de Ligt (Nederland), Merih Demiral (Tyrkia), Leonardo Bonucci (Italia), Giorgio Chiellini (Italia), Adrien Rabiot (Frankrike), Aaron Ramsey (Wales), Cristiano Ronaldo (Portugal), Federico Chiesa (Italia), Federico Bernardeschi (Italia), Dejan Kulusevski (Sverige), Álvaro Morata (Spania).

Liverpool

Virgil van Dijk (Nederland), Ozan Kabak (Tyrkia), Andrew Robertson (Skottland), Trent Alexander-Arnold (England), Neco Williams (Wales), Georginio Wijnaldum (Nederland), Thiago Alcântara (Spania), Jordan Henderson (England), Diogo Jota (Portugal), Xherdan Shaqiri (Sveits), Divock Origi (Belgia).

Manchester City

Ruben Dias (Portugal), Aymeric Laporte (Frankrike), Nathan Aké (Nederland), John Stones (England), Eric Garcia (Spania), Benjamin Mendy (Frankrike), Oleksandr Zinchenko (Ukraina), João Cancelo (Portugal), Kyle Walker (England), Rodri (Spania), Phil Foden (England), Ilkay Gündogan (Tyskland), Kevin de Bruyne (Belgia), Bernardo Silva (Portugal), Raheem Sterling (England), Ferrán Torres (Spania).

Manchester United

David de Gea (Spania), Dean Henderson (England), Harry Maguire (England), Victor Lindelöf (Sverige), Luke Shaw (England), Paul Pogba (Frankrike), Donny van de Beek (Nederland), Scott McTominay (Skottland), Bruno Fernandes (Portugal), Marcus Rashford (England), Daniel James (Wales), Mason Greenwood (England), Anthony Martial (Frankrike).

Real Madrid

Thibaut Courtois (Belgia), Andrij Lunin (Ukraina), Raphaël Varane (Frankrike), Sergio Ramos (Spania), Ferland Mendy (Frankrike), Dani Carvajal (Spania), Toni Kroos (Tyskland), Luka Modric (Kroatia), Eden Hazard (Belgia), Marco Asensio (Spania).

Tottenham

Hugo Lloris (Frankrike), Toby Alderweireld (Belgia), Sergio Reguilón (Spania), Eric Dier (England), Joe Rodon (Wales), Harry Winks (England), Ben Davies (Wales), Tanguy Ndombele (Frankrike), Moussa Sissoko (Frankrike), Pierre-Emile Højbjerg (Danmark), Dele Alli (England), Steven Bergwijn (Nederland), Harry Kane (England), Gareth Bale (Wales).

I realiteten betyr dette at de største fotball nasjonene som England, Frankrike, Nederland, Belgia, Portugal, Tyskland, Spania og Italia stille svært svakt i EM. Videre vil en slik sanksjon ikke bare skade lagene og spillerne som deltar i Super League, men også selve EM. 

 


Brighton & Hove Albion - Manchester City