Velobet

Super League er annonsert

Natt til mandag 19.april kom nyhetene på de 12 topp klubbenes hjemmesider. Den nye Super League er klar, og skal i utgangspunktet være en eksklusiv liga for de 15 største og beste topplagene i Europa. 

Essensen i turneringen er å skape en permanent liga med 15 lag som sammen utgjør sin egen turnering. Dette kommer i realiteten til å gjøre at topplagene oftere får møtt hverandre utenom kvalifiseringen til Champions League.

UEFA er kritiske

For fotballfans av de store klubbene er dette gode nyheter, men UEFA var raskt ute og kritiserte forslaget. 

“Hvis dette skjer ønsker vi å understreke at både vi og de nasjonale forbundene vil stå sammen i forsøket mot å stoppe dette kyniske prosjektet, et prosjekt som er basert på egne interesser for noen få klubber i en tid hvor samfunnet sårt trenger solidaritet” forteller UEFA på sine nettsider.

Økonomiske argumenter

På andre sine støtter medlemmene turneringen med grunnlag i økonomi og bedre stabilitet. Ettersom corona pandemien har skapt store økonomiske problemer for en rekke klubber skal dette bidra til økte inntekter. Champions League har hatt store problemer og fått krass kritikk av mange. Dette er også en av grunnen til at klubbene ønsker sin egen liga. 

Manchester United er en av storklubbene med i ligaen og deres styreleder Joel Glazer er utvalgt til vise-styreleder i den såkalte Super League. Selv mener han at “ ved å samle verdens største klubber og spillere til å spille mot hverandre gjennom sesongen vil Super League åpne et nytt kapittel for europeisk fotball, sikre konkurranse og fasiliteter i verdensklasse, og økt økonomisk støtte til den bredere fotballpyramiden”. 

Dette er lagene

I tillegg til Manchester United er det 14 andre lag som skal delta i Super League: 

 • Manchester United
 • Manchester City
 • Liverpool
 • Tottenham
 • Arsenal
 • Chelsea
 • Barcelona
 • Real Madrid
 • Atlético Madrid
 • Inter Milan
 • AC Milan
 • Juventus
 • 3 klubber (ikke bestemt)

Selv om de aller fleste storklubbene har sagt seg enig i Super League har både tyske og franske lag som Bayern München, Dortmund og PSG ikke ønsket å delta.

Ønsker dialog

Til tross for UEFA og FIFA sin sterke og negative holdninger til turneringen ønsker de 12 topplagene nå å starte forhandlinger om hvordan den eventuelt kan gjennomføres. Dette blir utrolig viktig både for medlemmene og UEFA ettersom de i forkant har truet med å utestenge både lag og spillere i Super League fra ulike konkurranser. FIFA påpeker at de ønsker en dialog med klubbene til tross for sin motstand. 

 

Dersom du ønsker flere nyheter rundt fotball og fotball EM kan du lese mer på fotball-em.com


Brighton - Chelsea