Velobet

Etter UEFA president Aleksander Ceferin gikk ut å sa at han ikke ønsket å la nasjoner som ikke tillater publikum til EM, arrangere EM kamper til sommeren. Nasjonene fikk frem til 7.april å avgjøre om de vil slippe opp for publikum eller gi stafettpinnen videre til noen som ønsker å arrangere med tilskuere.  

Frist 7.april

Nå er fristen på 7.april forbi og det gjenstår å se om presidenten holder sine ord. Til tross for stor økning i antall vaksinasjoner over hele verden er det fortsatt tydelige spor i samfunnet av pandemien. Dette er en av grunnene til at EM ble utsatt fra 2020 til 2021. Årets EM heter derfor EURO 2020 og ikke EURO 2021, hvilket man skulle tro. Navnet er beholdt for å spare kostnader på print og materiell til mesterskapet. 

Tyskland er ikke sikre

En av arrangørene som ikke har gitt tydelig uttrykk for sin avgjørelse er Tyskland. De er satt til å holde tre gruppekamper, men har foreløpig ingen plan om å åpne opp for tilskuere på arenaene, hverken i ligaen eller til EM. 

England ønsker åpne kamper

England er på andre siden av skalaen og har et vellykket vaksineprogram. Her skal blant annet semifinalen spilles, samt en rekke av gruppekampene deres. England har også vært åpne om å la tilskuere se kampene under sommerens EM. 

Mye gjenstår før avspark

Mye kan fortsatt skje før Fotball EM blåses i gang og det skal blant annet gjøres flere store avgjørelser utover i april. 

 


Brighton - Chelsea