Velobet

UEFA EURO 2020: Vertene for fotball EM 2020 må tillate tilskuere eller risikere å bli utelatt. 

“Some of the cities hosting Euro 2020 matches this summer could be dropped if they cannot guarantee supporters will be allowed into games”, melder Skysport, 16.mars

I en spennende tid, med nye bølger og mutasjoner av Covid-19 i europa har det vært store diskusjoner om hvorvidt det vil være mulig å se sommerens fotball EM fra tribunen. 

En endelig avsluttning er ikke tatt

Nå bare en drøy måned før den endelige beslutningen for fotball EM, har UEFA president Aleksander Ceferin gått ut å sagt at alle byene som skal holde kamper i det kommende mesterskapet må kunne garantere tilskuere på kampene sine. Videre føyer han til at dersom de ikke kan garantere dette vil de risikere å bli utelatt som verter for sommerens EM. 

Det er i hovedsak 12 land spredt rundt om i Europa som sammen skal arrangere årets sommerens fotball EM, og det var lenge diskutert om Storbritannia skulle ta over alle kampene. Slik ble det ikke, da UEFA avkreftet dette, og ønsket kampene spredt slik det opprinnelig var planlagt. 

Nå har diskusjonen flyttet seg til hvorvidt det vil være mulig å ha tilskuere på kampene i europamesterskapet. Skal vi tolke UEFA presidentens utsagn, kan det ses på som en positiv retning, men det er fortsatt mer enn 30 dager til avgjørelsen faller. Turneringen blåses i gang i juni og smittesituasjonen kan gå begge veier inne den tid. Selv om presidenten meddelte at muligheten for tomme tribuner i EM var tatt av bordet, skal vi ikke ta det forgitt.

7. april blir spennende

Den første datoen å bite seg merke i vil være 7. april, der UEFA har satt fristen for nasjonene til å avgjøre om de vil tillate tilskuere eller ikke.

 

Hold deg oppdatert på fotball EM 2021!


Brighton - Chelsea