Kvartfinalene i Europamesterskapet i fotball 2024 er ferdigspilt. Fire lag er slått ut, og fire lag gjenstår. Nedenfor finner du kampoppsett, TV-program og lag til semifinalene i EM 2024 i Tyskland.

Det er klart hvilke fire nasjoner som har sjansen til å vinne EM i 2024, med noen av Europas sterkeste nasjoner igjen blant de fire beste. I den «tøffere halvdelen» finner vi Spania og Frankrike i semifinalen, etter at begge lagene slo ut en gigant hver i kvartfinalen (henholdsvis Tyskland og Portugal). I den andre halvdelen måtte England ut i straffesparkkonkurranse for å ta seg forbi Sveits, mens Nederland slo Tyrkia i Berlin for å sikre seg den fjerde og siste semifinaleplassen.

Semifinalene i EM-2024 spilles 9. juli og 10. juli. Begge kampene har avspark kl. 21.00, noe som betyr at vi fra nå av får kun en kamp per kveld, noe som selvfølgelig er trist i seg selv. Men det er alt å spille for, og det er da det er aller morsomst å se EM i herrefotball.

Blir det en bronsemedaljekamp i EM?

Svaret er nei. Som i alle turneringer siden UEFA Euro 1984 er det ikke noe sluttspill om tredjeplassen.
Det er bare to lag som spiller om medaljer, og det er de to finalelagene. Taperne av semifinalene i EM 2024 reiser hjem med en delt tredjeplass i bagasjen.

Kampprogram semifinaler Fotball-EM 2024

Tirsdag 9. juli:

k.l 21.00 Spania – Frankrike
Allianz Arena, Munich
Dommer: TBA

Studiosendning fra kl. 20:00.
TV2 Direkte –  TV2 Play – NRK Radio

Onsdag 10. juli:

kl. 21.00 England – Nederland
Westfalenstadion, Dortmund
Dommer: TBA

Studiosendning fra kl. 20.00.
TV2 Direkte –  TV2 Play – NRK Radio