Tyrkia utnyttet hjørnespark mot Østerrike. Det ga tyrkerne en plass i kvartfinalen i EM 2024, etter at Merih Demiral scoret etter to hjørnespark i åttendedelsfinalen mot Østerrike.

Tirsdag kveld spilte Tyrkia og Østerrike om en plass i kvartfinalen i EM 2024, mens Nederland ventet. Østerrike var små favoritter før kampen, men Tyrkia, som måtte klare seg uten kaptein Hakan Calhanoglu på grunn av suspensjon, var ivrige etter å nå kvartfinalen. Spente var ordet for Tyrkia. Det tok bare 57 sekunder før Leipzig-publikummet kunne juble for tyrkernes 0-1-ledelse gjennom midtstopper Merih Demiral etter et hjørnespark.

Etter det tidlige tyrkiske målet hadde Østerrike et stort press fremover, og Tyrkia måtte forsvare seg, noe de gjorde bra. Resten av omgangen var kampen mer nøytralisert, og det var ingen klare sjanser å rapportere om. Østerrike hadde ikke et eneste skudd på mål i første omgang. I andre omgang kom imidlertid østerrikerne ut med et høyt tempo og skapte et par gode sjanser helt i starten.

Men det spilte ingen rolle. På et ny hjørnespark økte Tyrkia ledelsen til 0-2 etter 60 minutter, da Arda Gülers ballen nådde midtstopper Merih Demiral, som i sin tur headet inn det andre målet for Tyrkia, hans andre i kampen. Men snart var det tilbake til normalen. Seks minutter senere reduserte Østerrike, også det etter et hjørnespark, da Michael Gregoritsch dukket opp på bakre stolpe og headet inn 1-2 og ga Østerrike håp. Reduksjonen ga også energi under vingene, og det var god tid til å lete etter en utligning.

Østerrike presset på, og Tyrkia forsvarte seg lavt, og østerrikerne var nære et par ganger. Tyrkia hadde også en mulighet til å utligne i sluttminuttene, men Baris Yilmaz valgte å skyte i stedet for å spille til en helt åpen medspiller i det som helt klart var en kjempesjanse for tyrkerne. Østerrike fikk sin sjanse i det 94. minutt, da Christoph Baumgartners heading ble reddet av Mert Gunok, som gjorde en flott redning for å holde Tyrkia inne i turneringen.

Tyrkia vant kampen 1-2 og er dermed videre til kvartfinalene i Europamesterskapet i fotball 2024, der de møter Nederland lørdag 6. juli, med avspark kl. 21.00. Taperne i gruppespillet, Østerrike, er eliminert fra mesterskapet.

Østerrike – Tyrkia 1-2 (0-1)

’1 0-1 Merih Demiral
’59 0-2 Merih Demiral
’66 1-2 Michael Gregoritsch